joi, 15 iulie 2010

Supa de Ceapa


Iata o reteta care mie imi place mult, mai ales ca imi aminteste de doua cafenele foarte bune si dragi mie (si nu numai) :)
Reteta este o creatie proprie, inspirata de pe retete-online.com si putin modificata in functie de ce ingrediente am avut prin casa. Fiindca e prima data cand facem supa de ceapa, am incercat ceva mai simplu, iar rezultatul a fost foarte bun. Poate mai la iarna, incercam alta varianta mai sofisticata :)

Am facut doar 2 portii, pentru ca e o supa care se mananca imediat dupa ce e gata, asa ca folosim ingredientele urmatoare:
  • 3 cepe
  • 100 ml vin alb
  • 2 linguri de faina (rase)
  • 3 - 4 linguri ulei
  • 2 felii paine (am folosit 1 felie mare, taiata in doua)
  • 2 felii cascaval sau parmezan
  • sare, piper
Taiem ceapa solzisori si o calim in uleiul incins. Ca sa fie mai usora pentru fiere si ficat, putem sa adaugam 2 -3 linguri de apa dupa cateva minute. Dupa ce ceapa a devenit sticloasa, adaugam faina si 1 litru de apa. Lasam sa fiarba cu capac, la foc mic, timp de 45 minute - 1 ora, timp in care amestecam din cand in cand.
Dupa ce a fiert, putem pastra cateva rondele de ceapa pentru decor, iar restul compozitiei il pasam cu piciorul vertical al mixerului. Punem inapoi rondelele de ceapa, adaugam vinul, sarea si piperul si mai lasam sa fiarba 15 minute.
Intre timp prajim painea la cuptor, iar cu 1 - 2 minute inainte sa fie gata, adaugam cascavalul.
Asezam supa in farfurii, decoram cu feliile de paine prajita cu cascaval topit si socotim ca 100 g au aproximativ 130 calorii, incuzand painea si cascavalul.


Un comentariu:

kata spunea...

nu am mancat niciodata , dar am auzit ca e foarte buna........o sa o fac si eu intr-o zi :*....si, daca ai placerea, te astept la mine ca sa ridici un premiu ..pupici