Asa cum promiteam, revin cu retetele servite cu tzatzichi. Primul fel au fost aceste crochete de peste aromate, sau fish fingers, cum li se mai spune. Sunt absolut delicioase si nici nu va murdaresc aragazul, pentru ca nu se prajesc, ci se coc la cuptor. Daca socotim si de cate calorii si grasimi scapam in acest fel, devin un aperitiv foarte bun si cu putine calorii.
Pentru aproximativ 5-6 portii avem nevoie de:
- 700g file peste alb (am folosit cod)
- 2 linguri faina
- 8 felii mici toast (sau 4-5 linguri pesmet)
- coaja de la o lamaie
- 2 oua
- marar, patrunjel
- condimente pentru peste (optional)
- sare, piper
- 1 lingura susan (optional)
In tocatorpunem bucatile de paine prajita si le maruntim pana obtinem pesmet. Putem pastra 1-2 linguri de pesmet pentru a-l amesteca cu susan. Peste pesmetul ramas adaugam mararul, patrunjelul si coaja de lamaie si le tocam fin. Bucatile de peste le taiem fasii potrivite ca lungime. Batem ouale cu putina sare, piper si 2 lingurite faina, pentru ca sa fie putin mai tare compozitia.
Dam pestele prin faina in care am adaugat condimentele pentru peste, apoi prin ou si in final prin amestecul de pesmet si verdeturi sau amestecul de pesmet si susan. Asezam bucatile de peste intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coacem la cuptor pana se rumenesc, cam 30 de minute. Puteti sa le intoarceti pe cealalta parte dupa 20 de minute, ca sa se coloreze uniform. Sunt foarte bune calde sau reci si 100 de grame au doar 155 calorii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu