joi, 28 octombrie 2010

Carnaciori de Bere Imbracati


Trecuse ceva vreme de cand nu am mai pregatit acest aperitiv rapid, dar foarte bun si de efect. Asa ca am dat fuga la magazin, am luat putinele ingrediente necesare si ne-am apucat de treaba. Aluatul pe care l-am folosit era impartit in 2 bucati, iar o punga de carnaciori de bere a fost suficienta pentru una din cele 2 bucati. Cum au iesit suficienti carnaciori dintr-o punga, adica vreo 30 si ceva, restul de aluat l-am folosit la niste pateuri delicioase.
Avem nevoie de:
  • 1 foaie aluat foietaj (400g)
  • 1 punga carnaciori de bere (400g)
  • 1 ou
  • 3 - 4 linguri de lapte
  • chimen, susan, mac
Cu cateva ore inainte sa incepem, trebuie sa scoatem aluatul pentru ca sa fie complet decongelat cand il vom folosi.
Fierbem carnaciorii 5 - 10 minute la foc potrivit, dupa care ii lasam sa se scurga si sa se raceasca intr-o strecuratoare. Taiem aluatul in fasii de 1 - 1.5 cm latime si in jur de 10 - 15 cm lungime, suficient cat sa putem infasura un carnacior intr-o fasie de aluat.
Asezam carnaciorii astfel pregatiti in tava tapetata cu hartie de copt, iar apoi ii ungem cu oul batut si amestecat cu laptele. Presaram peste fiecare carnacior ce ne place: chimen, susan sau mac. Coacem carnaciorii la foc mediu, in jur de 200 de grade, pana cand se rumeneste aluatul, in jur de 20 de minute.
Desi foarte buni, acesti carnaciori au aproximativ 425 calorii la 100 de grame, iar unul are in jur de 85 de calorii.




7 comentarii:

ama spunea...

grozava ideea asta! :) imi place tare mult ;)

Carmen spunea...

ama, multumesc de vizita :)

ama spunea...

eu sunt abonata, nu ratez nici o reteta. e mai greu cu comentatul la mine :D

Carmen spunea...

si eu fac la fel :))

Laura spunea...

tare tare bun; am incercat si eu reteta acum cateva luni dar si la mine e mai greu cu comentariile

diana spunea...

super bun...am facut si eu acum 3 zile...

Carmen spunea...

Laura, Diana, ma bucur ca v-au placut :)