marți, 1 februarie 2011

Somon la Gratar


L-am servit cu sos de mustar si sparanghel la gratar. Felul principal al cinei romantice este o reteta de-a dreptul banala, extrem de rapida, dar in acelasi timp foarte buna. Calitatile somonului sunt cunoscute, contine omega 3, aminoacizi, vitamine si minerale esentiale, asa ca e bine sa-l consumam destul de des datorita efectului benefic pe care il are asupra sistemului vascular si nu numai. De asemenea, nici sparanghelul nu e mai prejos, contine  antioxidanti, minerale si vitamine, amelioreaza anemia, combate oboseala si intareste vasele de sange. Asa ca aceasta combinatie este sanatate curata :))

Pentru 2 portii avem nevoie de:
  • 2-4 rondele de somon (sau fileuri), cam 500g
  • un buchet tulpini de sparanghel
  • 2 - 3 linguri mustar
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita zahar
  • zeama de la o lamaie
  • sare, piper
Pregatim sosul de mustar amestecand mustarul cu zaharul si zeama de lamaie.
Sparanghelul trebuie sa fie verde deschis, cu tulpina tare, iar partea lemnoasa de jos trebuie sa fie destul de mica. Spalam sparanghelul, ii taiem partea lemnoasa si il amestecam cu ulei, sare si piper. Il prajim pe gratarul incins 4 - 6 minute pe fiecare parte, pana se inmoaie putin, dar ramane crocant. Cand este gata, il pastram cald.
Presaram sare si piper peste somonul spalat. Cu o pensula ungem fiecare bucata de somon cu sos de mustar pe fiecare parte si prajim pe gratar 2 - 5 minute pe fiecare parte. 
Aranjam pe farfurie tulpini de sparanghel, bucati de somon si stropim cu sosul de mustar ramas. Un deliciu, rapid si simplu de facut, cu aproximativ 400 calorii / portie.





Niciun comentariu: