In urma cu cateva zile am primit un mail de la Roxana, care ne anunta despre o noua initiativa marca Electrolux. De data aceeasta este vorba de o Cina Regala, al carei meniu va fi pregatit de food-bloggeri, dupa retetele A.S.R. Principesa Margareta. Din retetele propuse am ales un desert, evident cu ciocolata, si anume gateau au chocolat. N-am rezistat si am adaugat putina aroma de portocala, pentru ca impreuna cu ciocolata formeaza o combinatie castigatoare :)
Pentru 6-8 portii am folosit:
- 5 oua
- 125 g faina
- 200 g ciocolata neagra
- 50 g ciocolata cu lapte
- 150 g zahar
- 175 g unt
- 1 lingurita esenta de portocala
- putina coaja de portocala
Intr-un vas punem ciocolata rupta bucati impreuna cu untul taiat cubulete si le topim la bain-marie, adica asezam vasul cu ciocolata pe un alt vas cu apa care fierbe. Amestecam mereu pana se topesc si omogenizeaza bunatatea asta, dupa care lasam sa se racoreasca, eventual turnand totul in alt vas, in care sa putem continua prepararea.
Incorporam treptat faina, esenta se portocale si coaja rasa de portocala.
Separam ouale, iar galbenusurile le adaugam peste amestecul de ciocolata. Albusurile le batem spuma, adaugand si zaharul cand se intaresc. Omogenizam albusurile in restul compozitiei, amestecand usor, ca sa se ramana aerata.
Turnam in vasele unse cu putin unt si dam la cuptor la 170 de grade cam 25 de minute. Lasati putin mai goale vasele, pentru ca va prajitura va creste. Cele 4 vase de soufle pe care le avem sunt destul de mici, asa ca am pus si in mai multe forme de muffins. Cu rezultate foarte bune :)
Dupa ce scoatem prajiturile de la cuptor, le lasam cateva minute sa se racoareasca, le rasturnam pe farfurii. si le servim langa cateva cupe de inghetata de vanilie. Este un desert foarte fin si cremos, cu adevarat regal :)
3 comentarii:
Yammy!
Foarte fain arata! Cred ca orice regina ar fi incantata :)
Pupici
hhhmmm, foarte delicioasa si pufoasa arata, cred ca are un gust demential si apetisant, abia astept sa incerc :D
Trimiteți un comentariu