luni, 10 septembrie 2012

Salata de Icre de Stiuca

Salate de icre mai avem pe blog, fie ca vreti dietetica sau clasica, dar la acele salate se folosesc icre de crap. Dar icrele de stiuca sunt cu totul deosebite si se pregatesc altfel fata de cele de crap, asa ca era cazul sa apara si aceasta reteta pe blog :)
Principala diferenta este ca la aceste icre nu se adauga gris, paine sau cartofi. Din aceasta cauza e posibil ca salata sa fie mai sarata, mai ales ca icrele sunt tinute in sare.
Pentru o portie generoasa am folosit:
  • 200 g icre de stiuca
  • 400 - 500 ml ulei
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 2 - 4 linguri de apa minerala
  • 1 ceapa mica - optional
Punem icrele intr-un bol incapator. In primul rand trebuie sa curatam cat mai bine icrele de pielite. Pentru aceasta operatiune, am folosit o scobitoare pe care am trecut-o printre icre, cu grija sa nu le sparg, iar pielitele ramaneau pe aceasta.
Incepem sa adaugam ulei in fir subtire si amestecam foarte incet, pentru a nu sparge icrele. Cand amestecul incepe sa fie batos, adaugam si jumatate din zeama de lamaie, continuam cu uleiul si cu restul de lamaie. La final incorporam treptat cate o lingura de apa minerala, pentru a obtine o salata pufoasa, dar si pentru a mai elimina din gustul sarat al icrelor.
Daca vreti, adaugati si o ceapa mica tocata marunt. Dupa cum vedeti, amestecand cu grija icrele se pastreaza intergi :)



Un comentariu:

Anonim spunea...

Poate nu stiati, asa se vede, e chiar necesar ca o parte din ouale de stiuca sa se sparga, altfel nu se leaga cu uleiul asa precum la maioneza se leaga galbenusurile cu ulei. E de dorit totusi sa nu se sparga toate icrele si, preventiv, pastram deoparte o lingurita, pe care la urma o amestecam in salata finala.