miercuri, 31 octombrie 2012

Supa de Pui cu Taitei

Pentru ca incepe sezonul racelilor, pe langa vinul fiert, miere sau citrice, un alt medicament natural este supa de pui. N-o spunem noi, s-au facut studii prin America care au demonstrat ca aceasta combinatie dintre carnea de pui si diverse legume are efecte antiinflamatoare, atenuand simptomele atat de neplacute ale racelii.  Desigur, cel mai bine este sa folositi pui de casa, care se identifica usor prin coloarea galbuie a pielii si textura mai densa a carnii, pentru ca altfel sunt doar alte chimicale. Asa ca mai putin cu pastilele si mai mult cu remediile naturale, acolo unde se poate :)
Am pregatit vreo 4 portii de supa pentru care am folosit:
  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa
  • 2-3 cartofi
  • 3 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1 radacina de telina mica
  • 150 - 200 g taitei de casa
  • 5-8 boabe de piper
  • aproximativ 1 lingurita sare - sau dupa gust
Punem carnea la fiert in 2 - 2.5 litri de apa, impreuna cu piperul si sarea. Aducem la punctul de fierbere, la foc potrivit, cu capac, iar apoi spumam, pana cand nu mai apare spuma. Este momentul sa adaugam ceapa  si cartofii intregi, iar celelalte legume taiate bucati mari.
Fierbem in continuare la foc potrivit pana cand sunt toate ingredientele patrunse, in jur de 35 - 45 de minute. Luam de pe foc si scoatem carnea, legumele si piperul cu ajutorul spumierei, punem inapoi pe foc si adaugam taiteii. Cand acestia sunt fierti, supa este gata si se serveste cu patrunjel proaspat tocat si putin piper macinat. Din legumele si carnea, tocate bucati potrivite, impreuna cu 2-3 castraveti murati, am pregatit o bunatate de salata, cu ulei de masline cu putin iaurt.


2 comentarii:

Anonim spunea...

Un adevarat rasfat pe vremurile friguroase care ne pandesc :P

In bucatarie la Sidy spunea...

Oricand o supa de pui este binevenita....
Si mai ales cu taitei de casa !
Felicitari draga mea.
Te tzuc cu drag !