joi, 14 martie 2013

Salata de Baby Spinach cu Ficat

Zilele trecute cand faceam cumparaturile am dat peste niste baby spinach foarte frumos. Adica niste frunzulite mici de spanac, foarte crude. L-am luat, desi nu aveam nici o idee despre cum sa-l pregatim. Apoi, analizand mai bine continutul congelatorului, am descoperit o bucata de ficat de porc care se potrivea la fix langa spanacul nostru. Asa ca am construit salata din imagine, tocmai buna pentru primavara care bate la usa.
Pentru 2 potrii am folosit:
  • o caserola spanac baby (parca avea in jur de 150 g)
  • o bucata ficat de porc (cam 300 g)
  • 1 ou
  • 3 linguri mustar (cu boabe daca aveti)
  • 2 + 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • sare, piper
Taiem ficatul de porc in fasii pe care le prajim in 2 linguri ulei de masline, intr-un vas antiaderent. Il lasam la foc mic spre mediu, cu capac pana cand se rumeneste pe o parte, il intoarcem si il prajim uniform.
Fierbem oul tare, asteptam sa se racoreasca dupa care il curatam si il taiem rondele.
Facem un sos din ulei, mustar, usturoiul tocat marunt, zeama de lamaie, sare si piper. Amestecam frunzele de spanac spalate si uscate cu sosul si asezam pe farfurii. Pe deasupra aranjam rondele de ou si fasiile de ficat. Se poate ceva mai simplu si mai bun?



Un comentariu:

Popa spunea...

O reteta sanatoasa si gustoasa ..