vineri, 6 august 2010

Ginger Cucumber Fizz


Sau cocktail acidulat cu sirop de ghimbir si castravete, o bautura deosebita, racoritoare, de vara. De ce deosebita... pentru ca are castravete, si i se simte putin gustul, care e foarte placut. Si pentru ca e putin picant de la ghimbir, iar combinatia cu apa minerala accentueaza aromele. Nu va speriati de culoarea putin mai inchisa, este de la siropul de ghimbir :) Am dat peste aceasta reteta cand ma uitam pe siteul Marthei Steward si am "furat" in linii mari ideea, la cantitati mult mai mici.
Pentru 2 pahare de aprox. 400 ml  avem nevoie de:
  • 1 castravete
  • 100 ml vodka
  • 1 lime
  • 4 linguri de zahar
  • 1 bucata ghimbir (a avut 30 g)
  • 50 ml de apa
  • apa minerala cat sa umple paharele
  • 4 - 6 cuburi de gheata
Mai intai taiem castravetele pe lungime si o jumatate o pastram pentru  vom taia felii foarte subriti pentru ornat. Pana atunci, curatam cealalta jumatate si o taiem bucati destul de mari. Punem bucatile intr-un pahar turnam deasupra vodka si lasam la frigider cam 30 - 40 minute.
Intre timp pregatim siropul de ghimbir: curatam ghimbirul si il taiem fasii subtiri. Intr-un ibric punem cei 50 ml de apa, zaharul, ghimbirul si le punem la foc mediu, amestecand pana se dizolva zaharul. Cand incepe sa fiarba dam focul la mimin si lasam sa fiarba 10 minute, dupa care asteptam sa se raceasca complet.
Pregatim paharele, punem cateva cuburi de gheata in fiecare, cateva felii subtiri de castravete lasat cu coaja (puteti folosi aparatul pentru curatat cartofi ca sa obtineti fasii subtiri). Limeul il taiem in 6, in fiecare pahar stoarcem 2 bucati iar apoi le punem in pahar. Strecuram siropul de ghimbir si punem cate jumatate in fiecare pahar. Strecuram vodka si punem cate jumatate in fiecare pahar si completam cu apa minerala (cam 300 ml).
Servim imediat dupa ce ornam cu cele 2 bucati de lime ramase si savuram un cocktail racoritor care are aproximativ 70 calorii la 100 grame, fiindca e destul de diluat cu apa :))
Cheers! 




Printeaza reteta (fara imagini)

Niciun comentariu: