joi, 22 septembrie 2011

Ciupercute Marinate


Nu mai e un secret pentru nimeni ca ciupercile sunt printre legumele noastre preferate. Sunt simplu de gatit, pline de proteine si cu putine calorii, dar mai ales buuuune rau, in orice fel sunt pregatite :) so, what's not to like? Cand am vazut aceasta reteta pe blogul Alinei, am salvat-o si am asteptat ocazia s-o testez, ceea ce s-a intamplat cu ocazia italian party-ului de zilele trecute. Avea dreptate Alina cand zicea ca ar trebui marite cantitatile; asta-i planul pentru data viitoare :)
Pentru o portie (micuta) am folosit:
  • 500 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • ulei de masline - vreo 100 - 120 ml
  • otet de mere - cam 70 ml
  • jumatate lingurita sare
  • jumatate lingurita zahar
  • un praf de oregano
  • un praf de piper
Curatam ciupercile si le lasam piciorusele pe cat posibil. Le oparim in apa clocotita cu putina sare timp de vreo 10 minute, pana se inmoaie putin.
Intre timp pregatim marinata amestecand ceapa si tocate cu uleiul, otetul si condimentele intr-un vas cu capac. Scurgem ciupercile le amestecam cu marinata si le lasam, acoperite, la frigider pentru o zi.
Inainte de a le servi, scoatem ciupercile din marinata si le aranjam pe un platou, eventual de antipasto :)



4 comentarii:

Alice spunea...

ooo, ce-mi plac ciupercile.

Adela Zilahi spunea...

Imi plac ciupercile, nu am papat marinat! Am sa incerc! Pupicei!!

Carmen spunea...

Daca va plac ciupercile, incercati-le cu incredere si marinate :) E f greu sa te opresti din mancat :))

catkitchen spunea...

stiu cat e de greu sa te opresti din papat ;) .. sunt delicioase , iar eu sunt inebunita dupa ciuperci de orice fel !!