Tocmai mi-am amintit de aceste chifle minunate, pentru ca le-am pregatit mai demult, dar le-am tot amanat publicarea. Eram in frenezia rosiilor uscate, care ma cuprinsese imediat dupa ce le-am vazut in borcan :) Si acum, cand imi aduc aminte de ele, ma gandesc ca ar fi cazul sa reintram in acea atmosfera mediteraneana, mai intai prin aceasta reteta perfecta pentru micul dejun.
Pentru vreo 7-8 bucati avem nevoie de:
- 10 - 12 rosii uscate
- 1-2 linguri masline fara samburi (rondele)
- 350 g faina
- 300 ml lapte
- 1 galbenus de ou
- 50 g unt
- 1 lingurita praf de copt
- sare
Cu mainile pudrate cu faina, impartim aluatul in 7 sau 8 parti pe cat posibil egale, carora le dam forma rotunda si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ungem chiflele cu galbenus si le coacem la 200 de grade vreo 20 de minute, pana se rumenesc.
Sunt foarte bune atat calde, cat si reci, cu putin unt sau branza feta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu