miercuri, 21 martie 2012

Briose cu Ciocolata


Le-am zis briose pentru ca nu sunt nici muffins, dar nici cupcakes :) Daca ne luam dupa modul de preparare, le putem considera cupcakes, dar nu le-am decorat deloc pentru ca le-am folosit in desertul pentru meniul festiv pe care il pregatim. Daca ne vizitati maine, veti vedea frumusetea de reteta :)
Pot fi servite ca atare, sau pot fi decorate cu o glazura, in functie de timp si de destinatia desertului.
Pentru 16 - 18 briose avem nevoie de:
  • 200 g faina
  • 150 g zahar brun
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 250 g iaurt
  • 75 g cacao
  • 2 oua
  • 1 pliculet praf de copt
  • cate o lingurita esenta de vanilie si cafea
Mixam untul cu zaharul pana acesta din urma se dizolva partial, iar compozitia e pufoasa. Adaugam ouale, pe rand, mixand bine dupa fiecare. Continuam cu cacaoa si amestecam pana se incorporeaza. 
Amestecam faina cu praful de copt. Incepem sa adaugam cate 2-3 linguri de faina, mixand dupa fiecare transa. Daca aluatul incepe sa se intareasca, adaugam si cateva linguri de iaurt. Si tot asa, cand faina, cand iaurt pana se termina.
Turnam compozitia in formele muffins si coacem la 180 de grade cam 30 de minute, pana cand o scobitoare introdusa in briosa va iesi curata.
Cam asta ar fi reteta, o mini prajiturica pufoasa si ciocolatoasa, dar pentru reteta "serioasa" va astept maine :)



3 comentarii:

Anonim spunea...

Ciocoooo... zic prezent!

Antonina (nu ma pot loga nush de ce)

Simona spunea...

Super!!!

Adela Zilahi spunea...

Sunt cu cioco preferatele mele!!