marți, 20 martie 2012

Cum Transam Iepurele


Trebuie sa recunosc, e pentru prima data cand transam un iepure. Dupa ce ne-am trezit cu el in congelator, (multumim Cori!), ne-am documentat cam cum se face si pentru ca am avut rezultate bune, impartasim cu voi procesul technologic :) Iata aici friptura care s-a intamplat dupa transare :)
Avem nevoie de 1 iepure intreg, curatat de organele interne, pielita, grasime.
Asezam iepurele pe tocator, pe o parte si taiem piciorul din fata. Gasim unde e articulatia (umarul) si taiem inspre ea, bagand cutitul pe dedesuptul piciorului.

Dupa ce desprindem piciorul, va ramane o parte mai inchisa la culoare, ca sangele coagulat, pe care trebuie s-o indepartam. Procedam la fel cu celalalt picior din fata.
Urmeaza carnea de pe burta, pe care o taiem din spate in fata, trecand pe langa coaste, pana in locul unde era piciorul din fata. Repetam si pentru cealalta parte.

Departam picioarele din spate de corp si gasim incheietura. Asezam iepurele cu picioarele in sus si taiem pe langa corp, spre incheietura. Cand ajungem la incheietura despicam cele doua oase si intoarcem iepurele pe burta, terminam taietura.


Procedam la fel si cu celalalt picior si ramanem cu spatele, de unde taiem pelvisul.
Taiem pe langa coaste pana ajungem la coloana vertebrala, pe care o retezam.
Pelvisul si coastele le pastram pentru o ciorba. Spatele il taiem in 2 sau in 3 bucati, cu un satar.
Si iata iepurele, reasambalat din partile pe care le vom folosi la friptura.
Printeaza reteta (fara imagini)

Niciun comentariu: