Nu stiu cum sunteti voi, dar pe mine ma cam exaspereaza televiziunile astea ale noastre, care in apropierea fiecarei sarbatori incep cu "bucatele cuvenite la masa". De parca doar de Paste se mananca miel, sau doar de Craciun se mananca porc, si nicicand altcandva. Intradevar, asta e traditia, dar nu toata lumea agreaza mielul. Si in plus... sarbatorile nu inseamna doar mancare, mese pline pana la refuz, zeci de oua rosii sau kilometri de carnati :) Asa ca, va prezint azi o reteta extraordinar de simpla, cu arome foarte fresh si exotice, pentru cei care vor sa aiba un meniu iesit din tiparele in care suntem indesati mereu.
- 2 pulpe de pui
- zeama de la o portocala
- 1 lingurita ghimbir
- 200 ml vin
- 3 linguri ulei de masline
- 2 lingurite zahar
- sare, piper
Pentru sos incalzim vinul amestecat cu sucul de portocala dizolvam in ele zaharul si amestecam ghimbirul.
Spalam pulpele si le stergem bine. Daca sunt prea mari, le puteti taia in doua, pe la incheietura: pulpa superioara si ciocanelul. Incingem putin ulei intr-un vas si calim carnea, cateva minute, pe fiecare parte.
Punem pulpele in tava, le ungem pe toate partile cu sos si turnam jumatate de sos in tava. Restul il pastram pentru mai tarziu. Dar poate ati observat frumusetea asta de perie pentru glazurat, de la Kitchen Shop, iar daca va intereseaza, gasiti mai multe detalii aici. Imi doream de mult asa ceva, iar cand am incercat-o prima data, am fost si mai incantata de alegerea facuta :)
Este foarte buna pentru ca poate trage sos in interior, cu ajutorul balonului de la capat, iar acesta se va distribui peste carne cu ajutorul periei de la cealalat capat. Inginierie domne' nu alta! Sa vedeti cand o s-o folosim pe post de seringa, ca e multifunctionala jucaria asta si are inclusiv o perie ca sa fie usor de curatat :)
Asa ca am tras in pipeta niste sos, am uns pulpele, am pus si putina apa in tava, sa nu se arda si le-am pus la cuptor, la 200 de grade. La fiecare 12-15 minute scoatem tava din cuptor, luam sos in gadget si ungem friptura. Cand se termina sosul pastrat, luam din cel din tava. Si tot asa de vreo 3-4 ori, pana cand e facuta friptura.
Punem pulpele in tava, le ungem pe toate partile cu sos si turnam jumatate de sos in tava. Restul il pastram pentru mai tarziu. Dar poate ati observat frumusetea asta de perie pentru glazurat, de la Kitchen Shop, iar daca va intereseaza, gasiti mai multe detalii aici. Imi doream de mult asa ceva, iar cand am incercat-o prima data, am fost si mai incantata de alegerea facuta :)
Este foarte buna pentru ca poate trage sos in interior, cu ajutorul balonului de la capat, iar acesta se va distribui peste carne cu ajutorul periei de la cealalat capat. Inginierie domne' nu alta! Sa vedeti cand o s-o folosim pe post de seringa, ca e multifunctionala jucaria asta si are inclusiv o perie ca sa fie usor de curatat :)
Asa ca am tras in pipeta niste sos, am uns pulpele, am pus si putina apa in tava, sa nu se arda si le-am pus la cuptor, la 200 de grade. La fiecare 12-15 minute scoatem tava din cuptor, luam sos in gadget si ungem friptura. Cand se termina sosul pastrat, luam din cel din tava. Si tot asa de vreo 3-4 ori, pana cand e facuta friptura.
Este foarte aromata si putin acrisoara. Va astept si maine cu o poveste despre cum am facut garnitura asta colorata pe care o vedeti :)
3 comentarii:
Imi plac aromele tare mult! Ingenioasa treaba cu periuta ;) Pup
Antonina
O explozie de culoare si arome! Foarte delicios arata... trebuie neaparat incercat. Astept sa vad si reteta de la garnitura.
Faina tare periuta!
Pupici
Daaa, periuta e o mare invetie :) Pup!
Trimiteți un comentariu