Mai stiti plachia de crap de acum cateva luni? Daca nu, va puteti improspata memoria aici :) De atunci ne ramasesera niste cozi si un cap maaaare de peste, care se pretau de minune pentru un bors racoritor si light. Nu se apropie deloc de modul de preparare din Delta, nici nu am urmarit acest lucru, dar asta nu inseamna ca nu a fost apreciat :)
Pentru 4-5 portii am folosit:
- 800 g peste
- 1 ceapa
- 3-4 morcovi
- albitura
- 1 litru bors
- 1 cutie rosii in bulion
- 1 legatura leustean
- 1/2 legatura patrunjel
- 2-3 linguri orez
- 2-3 linguri de ulei
- sare, piper
Curatam pestele si il taiem bucati potrivite. Curatam ceapa si o calim in putin ulei. Morcovii impreuna cu albitura, tocate marunt, le punem peste ceapa, adaugand apa suficienta pentru a le acoperi. Lasam la foc potrivit, iar cand sunt pe jumatate fierte, adaugam orezul curatat si spalat. Intre timp dam intr-un clocot borsul. Cand legumele sunt gata, adaugam pestele, rosiile tocate si bulionul, iar dupa cateva minute borsul, potrivind gustul de acru. Adaugam sare si piper dupa gust si dupa cateva minute borsul este gata. La final presaram pe deasupra leustean si patrunjel tocate marunt.
3 comentarii:
:) ce faina reteta! nu am mancat un bors de peste de secole, mi-e pofta cand vad la tine :)) Pupici!
Mi-ai amintit de bunaatea asta. Inainte faceam foarte des, dar nu stiu din ce motiv nu am mai facut de mai bine de 1 an :(
Pupici!
Uite ca v-am amintit de bunatatea asta, nu mai aveti scuza sa nu-l regatiti, mai ales ca e asa racoritor.
Trimiteți un comentariu