Ideea pentru aceasta salata ne-a venit de la shaker-ul pentru salata de la Kitchen Shop, care are inscriptionat pe el trei retete: dressing italian, pe care l-am testat la salata de paste, dressing caraibean si cel de fata, cu ghimbir. Cand vreti o mancare foarte lejera, cu arome exotice, trebuie sa o incercati :)
- salata creata
- 3 morcovi potriviti
- un ardei gras
- 1,5 lingurita praf de ghimbir
- 1 lingura sos de soia
- 1 lingurita otet balsamic
- 1/2 lingurita miere
- zeama de la o portocala mica
- 30 - 50 ml ulei de masline
Taiem ardeiul si morcovii fasii lungi si subtiri. Pentru o cromatica mai fericita, folositi ardei rosu :) Salata o taiem fideluta si punem toate verdeturile intr-un bol incapator.
Pentru dressing punem in shaker ingredientele in urmatoarea ordine: sosul de soia, mierea, otetul balsamic, ghimbirul, zeama de portocala si uleiul de masline. Pornim mini-mixerul si amestecam in cateva secunde dressingul. Puteti folosi si ghimbir proaspat, dat pe razatoarea mica.
Turnam dressingul peste legume, amestecam si avem o salata extraordinar de buna, garnitura perfecta langa un gratar de pui :)
Un comentariu:
super delicioasa salata! Pup :*
Trimiteți un comentariu