vineri, 10 august 2012

Inghetata de Miere

Bine v-am regasit! Ei bine da, ne-am intors in lumea virtuala :) Dupa o gramada de treaba cu renovari si mutari, perioada in care n-am mai calcat prin bucatarie decat ca s-o zugravim, incepem sa revenim la activitatile uzuale si placute. Mai intai a fost gatitul, apoi fotografiatul si dupa cateva zile de amanari, iata ca reincep si postarile :) Si la ce temperaturi extreme sunt prin Bucuresti, va propun pentru inceput o inghetata aromata, sa ne mai racorim, daca la munte nu avem cum sa ajungem :)
Am folosit doar cateva ingrediente, si anume:
  • 200 ml smantana dulce pentru frisca
  • 200 ml lapte
  • 130 g miere
  • 3 galbenusuri
Amestecam laptele cu smantana pentru frisca si le punem intr-o craticioara la foc mic, pana se apropie de fierbere, amestecand des. Mare grija sa nu inceapa sa fiarba, ca vi se strica combinatia :)
Mixam galbenusurile cateva minute, pana cand isi dubleaza volumul si se albesc putin. Turnam laptele si smantana fierbinte peste oua amestecand continuu, dupa care punem totul din nou, la foc mic. Amestecam mereu pana cand crema incepe sa se ingroase, moment in care luam de pe foc si lasam sa se racoreasca.
Incorporam si mierea, omogenizam si cand se raceste complet, punem la congelator. Daca nu va numarati printre norocosii cu masina de inghetata, cam la fiecare ora ar fi bine sa scoateti vasul din congelator si sa amestecati bine, ca sa se zdrobeasca cristalele de gheata si sa obtineti o inghetata fina. Nu-i nevoie de mai mult de 2-3 amestecari de-astea si veti vedea ce inghetata fina o sa aveti :)


2 comentarii:

Emily spunea...

ce buna trebuie sa fie <3
Superbe conurile de inghetata ;) musai sa-mi spui si mie de unde le-ai cumparat! O zi frumoasa si racoroasa! Va pup

Carmen spunea...

Cornurile le-am luat de la Kaufland si sunt f bune. N-am mai vazut prin Bucuresti prin alte parti, dar nici nu pot sa spun ca am cautat prea tare :) Pup!