vineri, 14 septembrie 2012

Salata de Fusilli si Fasole

Am pregatit salata aceasta la inceputul verii, cand aparea fasolea fideluta. Si am tinut bine ascunsa reteta pana acum, cand inca mai gasiti asa ceva prin piata :) Este genul de salata pe care o pregatesti pe fuga, cu putine ingrediente care mereu sunt la indemana fie prin camara, fie la magazinele din zona. Si la fel de bine poate fi pregatita iarna, cu fasolea pusa la congelator :)
Pentru 2 portii am folosit (cu aproximatie):
  • aproximativ 250 g fasole
  • 150 g fusilli sau alte paste scurte
  • 100 g muschi file afumat taiat cubulete
  • cateva linguri de maioneza
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 2 linguri fulgi de migdale
  • patrunjel tocat fin
  • sare, piper
Fierbem pastele conform instructiunile, iar fasolica o oparim cateva minute, pana cand este patrunsa. Le lasam pe ambele sa se raceasca si sa se scurga.
Amestecam toate ingredientele, in afara de fulgii de migdale. Pe acestea le punem intr-o tigaie antiaderenta si le rumenim cateva minute, pana capata putina culoare.
Asezam salata in farfurie, presaram fulgii de migdale si pranzul este gata :)



Un comentariu:

Micky Apostu spunea...

Ador salatele cu paste. Sunt rapide si satioase.