In perioada rece, grapefruit-ul este nelipsit din camara noastra, fiind printre fructele noastre preferate, desi e nevoie de putina rabdare pentru a-l curata. Cautand noi idei de retete care sa-l contina, am dat peste unele foarte interesante, care contin alte doua ingrediente aflate in top, si anume sfecla si avocado. Salata de fata este extrem de simplu de preparat, daca folositi sfecla fiarta care se gaseste la supermarketuri, dar nici plecand de la zero nu-i deloc complicat :)
Asadar, pentru 2 portii am folosit:
- 1 avocado
- 2 sfecle medii
- 1 grapefruit roz
- 1 lingura ulei
- 1 lingura suc de grapefruit (stoarceti o felie din fructul pe care il folositi la salata)
- un praf de sare si unul de piper
- optional: fulgi de migdale (cam o lingura)
Sfecla cruda o spalam bine, o taiem in jumatate, o punem la copt intr-o tava pe care am acoperit-o cu hartie de copt, cam vreo ora - o ora jumatate, la 190 de grade. La jumatatea timpului, intoarcem bucatile de sfecla, pentru a se coace uniform. Le lasam sa se raceasca, le curatam de coaja si le taiem cubulete. Acesta este singurul pas pe care trebuie sa-l facem in cazul in care avem sfecla gata fiarta din comert.
Curatam grapefruitul de coaja, felie cu felie :) O parte din ele le pastram pentru decor iar pe restul le rupem in 3.
Taiem avocado in jumatate, scoatem samburele si il curatam de coaja. Il taiem cubulete, pe care le punem peste restul ingredientelor, impreuna cu dressingul alcatuit din ulei, suc, sare si piper. Amestecam cu grija salata si o asezam pe farfurii. Pe deasupra presaram fulgi de migdale si decoram cu felii de grapefruit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu