marți, 1 aprilie 2014

Salata de Naut - varianta de post

In ultima vreme am incercat sa elimin lactatele din alimentatia noastra, pentru ca dupa ceva research, am ajuns la concluzia ca nu sunt atat de bune, mai ales in exces, adica mai multe portii pe zi. Asa ca a trebuit sa gasim alternative, iar salatele de legume si boabe sunt printre cele mai bune. Pentru azi avem o salata de post, foarte rapida si plina de proteine.
Pentru 2 portii mari, am folosit:
  • 2 conserve naut de 400g
  • 8-10 rosii cherry
  • 1 ceapa rosie
  • 100 g masline
  • 2-3 linguri zeama lamaie
  • 1 legatura patrunjel
  • 1/2 legatura marar
  • un praf de oregano uscat
  • 4 linguri ulei masline
  • sare, piper
Procesul de preparare e foarte simplu si incepe prin a scurge conservele intr-o sita incapatoare. Clatim bine nautul si il curatam de coji. Il amestecam cu zeama de lamaie, uleiul, patrunjelul si mararul tocate marunt, oregano, sare si piper si lasam la marinat pana cand pregatim restul ingredientelor.
Taiem in sferturi sau jumatati rosiile cherry, tocam marunt ceapa si le amestecam cu nautul si maslinele.
Cam asta este salata de post, in curand urmeaza si o reteta de dulce :)



Niciun comentariu: