Inca o reteta din insorita Sicilie, un desert cu destul de multe calorii, dar foarte bun. Singurul defect este ca pe cannoli le-am prajit in ulei, in rest toate ingredientele sunt ok. Dar ce sa-i faci, daca asa e traditia italienilor :) Cannoli sunt un aluat rulat pe un tub, de aici venind si denumirea, singularul cannolo insemnand tub mic. Sunt esentiale formele de metal, aceleasi ca pentru rulouri, pe care le vom praji cannoli. Noroc ca mama furnicutului e o bucatareasa specialista in deserturi si gasim la ea tot felul de ustensile, asa si am avut de unde imprumuta formele :)
Pentru 12 - 14 cannoli avem nevoie de:
- 200 g faina
- 1 lingurita cacao
- 30 g unt (1 lingura)
- 1 ou
- 25 g zahar (1 lingura)
- 70 ml vin rosu
- ulei pentru prajit
Pentru umplutura (noi am facut jumatate din cantitate pentru ca restul le-am umplut cu inghetata):
- 500 g ricotta dulce
- 100 g ciocolata neagra
- 150 g zahar pudra
- 1 lingurita scortisoara
Amestecam cu o furculita faina cu zaharul, untul, oul intreg si vinul in care am dizolvat lingurita de cacao. Obtinem un aluat destul de lipicios si elastic, pe care il acoperim si il punem la frigider aproximativ 1 ora.
Intindem aluatul pe o suprafata presarata cu faina, pana obtinem o foaie subtire, de cativa milimetri. Taiem patrate de aproximativ 10 cm, pe care le punem pe rulouri si le prajim in mult ulei incins. Lasam sa se raceasca, scoatem cannoli de pe rulou si pregatim umplutura.
Amestecam branza cu zaharul, scortisoara si ciocolata taiata cubulete marunte. Trebuie sa obtinem o compozitie destul de tare, asa ca puneti treptat zaharul, sa ca nu se inmoaie prea tare. Cu o lingurita umplem cannoli si ornam cu cate o bucatica de ciocolata la fiecare capat. Presaram cu zahar pudra si servim acest desert care are in jur de 400 calorii.
Intindem aluatul pe o suprafata presarata cu faina, pana obtinem o foaie subtire, de cativa milimetri. Taiem patrate de aproximativ 10 cm, pe care le punem pe rulouri si le prajim in mult ulei incins. Lasam sa se raceasca, scoatem cannoli de pe rulou si pregatim umplutura.
Amestecam branza cu zaharul, scortisoara si ciocolata taiata cubulete marunte. Trebuie sa obtinem o compozitie destul de tare, asa ca puneti treptat zaharul, sa ca nu se inmoaie prea tare. Cu o lingurita umplem cannoli si ornam cu cate o bucatica de ciocolata la fiecare capat. Presaram cu zahar pudra si servim acest desert care are in jur de 400 calorii.
4 comentarii:
Interesant... Vezi, fiecare tara are ale sale retete specifice. Sa ne mai faci din specialitatile siciliene. Pupik.
Mai facem, ca sunt tare bune :) Dar am gatit putin in ultima vreme si din lipsa de timp si de caldura
Arata foarte bine! Felicitari!
Ingenioasa reteta.Bravooooo!
Trimiteți un comentariu