marți, 28 iunie 2011

Cherry Mojito


Pentru ca menta noastra devenise cam mare si vroiam sa mai o tundem, planuisem sa fac un cocktail fara alcool, dar cu menta si cirese. Ca sa mearga la provocarea lunii, organizata de Antonina. Dar cum ciresele erau devorate pana sa apuc sa le folosesc la reteta, a trebuit sa adaptez putin ideea initiala. Si cu aceasta reteta participam la Dulcea Romanie, ca doar avem si cirese, intr-o forma concentrata, si menta :)

Cantitatile sunt aproximative, pentru 2 pahare de 250 ml:
  • 200 - 300 ml suc de cirese
  • zeama de la un lime
  • 1 lingurita zahar brun
  • cateva frunze de menta
  • apa minerala
Menta, impreuna cu zaharul si sucul de lime, le impartim in 2 pahare si le amestecam bine cu o lingura, zdrobind frunzele de menta. Turnam apoi sucul de cirese, umplem paharele cu apa si punem cateva cuburi de gheata.
Este foarte racoritor si mentolat, iar caloriile sunt in numar de 60 / portie.




4 comentarii:

Dulcegarii culinare spunea...

O ciresata mentolata excelenta de vara!! multumesc frumos pentru participare !! pupici si astept datele pe mail.. o zi faina si minunata

FLORY spunea...

La noi e foarte cald,asa ca un pahar e perfect!pupici!

Carmen spunea...

Anto, am trimis mailul :) Sa-mi spui daca nu-l primesti.
Flory, la noi s-a mai racorit, dar ne pregatim pt valul urmator de caldura. Asa... preventiv :))

Adela Zilahi spunea...

Carmen mai dat gata! Arata fff bine la gust cred ca e nemaipomenit, oricum eu nu as refuza acest mojito!