Daca anul trecut postam fasolea verde cu usturoi, acum am pregatit ceva asemanator, dar cu o nota asiatica data se sosul de soia. Si alta nota, foarte picanta, de la ardeiul iute :) A mers de minune langa friptura umpluta, pentru ca simpla ar fi fost muuuult prea picanta si trebuia sa aiba o garnitura :))
Pentru 4-5 portii avem nevoie de:
- 750 g fasole fideluta, verde sau galbena
- 1 ceapa micuta
- 2-3 catei usturoi
- 1 ardei iute
- 3 linguri ulei de masline
- 2 linguri sos soia
- 1 lingura otet basmatic
- sare, piper
Spalam si curatam fasolea, o taiem bucatele potrivite si o oparim cam 10 - 15 minute in apa cu putina sare, pana cand este fiarta al dente. O lasam sa se scurga si sa se raceasca.
Tocam marunt ceapa, usturoiul si ardeiul iute. Puteti lasa semintele la ardei daca nu vi se pare suficient de iute :)
Facem un dressing din ulei, sos de soia, otet, piper si putina sare. Tinem cont ca si sosul de soia e destul de sarat, asa ca nu prea mai e nevoie de multa sare.
Amestecam fasolea cu ceapa, usturoiul, ardeiul si dressingul. Iata o garnitura excelenta la orice friptura sau gratar, cu aproximativ 45 calorii la 100 de grame.
2 comentarii:
Cred ca afost tare bun, imi place fasolea pastai, in special asta rotunda. puup!
Foarte interesanta combinatia.
Trimiteți un comentariu