Am pregatit aceasta tarta de mai multe ori, de fiecare data schimband cate ceva: ba la aluat, ba la umplutura, pentru ca mi se pareau prea uleioase. Pana la urma cred ca am gasit varianta cea mai buna: super rapida, delicioasa si light. Asa ca va prezint reteta de inspiratie proprie, facuta cu ce legume aveam prin frigider la momentul respectiv, asa ca puteti improviza dupa bunul plac :)
Pentru o forma de 22cm am folosit:
- 350 g faina
- 120 ml apa
- 50 ml ulei de masline
- 300 g branza dulce
- 50 g smantana
- 100 - 150 g telemea de oaie
- 2 oua
- 1 bucata de praz
- 1 ardei
- cateva rosii
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita sare
- piper
Faina o asezam intr-un bol incapator, impreuna cu praful de copt si sarea. Adaugam apa, uleiul, un ou batut si amestecam pana obtinem un aluat omogen, pe care il framantam cateva minute. Daca e prea moale, mai adaugati putina faina. Acoperim aluatul si il dam la frigider pana pregatim umplutura.
Tocam prazul fin. Batem celalalt ou si il amestecam cu branza telemea razuita, branza dulce si smantana. Adaugam prazul, piper si omogenizam.
Pe o suprafata presarata cu faina intindem aluatul la dimensiunea tavii, suficient cat sa stea si pe pereti. Asezam cu grija aluatul in tava, iar deasupra turnam umplutura.
Rosiile l-am taiat rondele subtiri, iar ardeiul betigase si le-am folosit pentru a orna tarta, pe care am copt-o vreo 30-40 de minute la 180 de grade, adica pana s-a rumenit frumos.
9 comentarii:
o reteta minunata.sigur merita incercata.o zi faina !
Si eu am gatit si postat exact aceeasi reteta astazi... ce coincidenta! Pupici
P.S. Arata foarte apetisanta tarta!
Gand la gand!Si eu am in cuptor o tarta cu dovlecei si ceapa.A voastra e delicioasa!pupici!
Multumesc la fel Sarah!
Diana, am vazut si la tine, tare bine arata :) Pup!
Flory, asteptam reteta :) Pup!
Ce bunatate avem noi aici! Branza , rosi, combinatie perfecta! Super tarta! Pupicei!
am papat si mi-a placut.. si cu busuioc din plin ;) pupici
Frumoasa tarta! ;)
Adela, chiar ca e perfecta combinatia :)
Anto, merge si cu busuioc, doar ca mie nu prea imi place, decat la caprese :))
Multumesc Miha :)
Ce bine arata!
Trimiteți un comentariu