duminică, 30 octombrie 2011

Chiftelute Thai cu Taietei si Legume


Ce avem noi aici? Sa tot fie o reteta light si healthy, cu o multime de legume si carne de pui sau curcan, aromata bine cu ceva lime, putin picanta, intr-un cuvant: yummy :) Si pe cat e de buna, pe atat de bine arata asa plina de culoare.
Ideea pentru reteta ne-a venit tot din Good Food, iar varianta finala a fost o combinatie fericita intre reteta respectiva si preferintele noastre :) 
Pentru vreo 3 portii am folosit:
  • un piept mic de pui, care dezosat avea vreo 300g
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ardeu iute
  • 1 lime
  • 1 morcov
  • cateva buchetele de broccoli
  • 1 gogosar
  • o jumatate fir de praz
  • 2 linguri porumb boabe
  • o lingurita pudra de ghimbir
  • 3 linguri sos de soia
  • o legatura patrunjel
  • 100 g taietei
  • 4-5 linguri ulei
  • sare, piper
Fierbem taieteii conform instructiunilor de pe ambalaj si ii lasam sa se scurga.
Intre timp, tocampieptul de pui. Adaugam usturoiul, coaja de la lime, ghimbirul, 2 linguri sos de soia, jumatate din ardeiul iute si jumatate din legatura de patrunjel. Tocam inca putin, pana se maruntesc si acestea. Din amestecul obtinut formam vreo 8-9 chiftelute.
Asezam chiftelutele intr-o tava, unsa cu putin ulei si le prajim la grill-ul aragazului pana se rumenesc, adica vreo 10 minute, intorcandu-le la jumatate. Daca nu aveti cuptor dotat cu grill, prajiti-le intr-o tigaie de teflon, cu cat mai putin ulei.
Taiem gogosarul si morcovul fasii, iar prazul si restul de ardei iute rondele. Incingem intr-un wok 2 linguri de ulei si calim legumele pret de cateva minute. Adaugam si buchetelele de broccoli, iar cand acestea sunt patrunse, dupa 3-5 minute, oprim focul, punem porumbul, sucul de lime, taieteii si 2 linguri de sos de soia.
Amestecam bine si asezam pe farfurii, impreuna cu chiftelutele de pui. Presaram restul de patrunjel tocat fin si servim simplu sau cu sos chilli.




Printeaza reteta (fara imagini)

3 comentarii:

Anonim spunea...

O reteta plina de culoare si arome...este pe gustul meu :))

sarah spunea...

arata foarte bine,sincer.dar condimentele nu prea sunt thai.sa nu te superi pe mine,nici chiftelutele nu-s thai.sunt foarte diferite bilutele de pui pregatite in Thailand.darrrrrr chiar arata super.o zi faina!

Carmen spunea...

sarah, se mai intampla sa gresim, dar pana la urma important e cum iese o mancare, nu neaparat cum se numeste :) studiem mai bine pt alte retete cu tentative de thai :)) o zi frumoasa si tie!