Ce avem noi aici? Sa tot fie o reteta light si healthy, cu o multime de legume si carne de pui sau curcan, aromata bine cu ceva lime, putin picanta, intr-un cuvant: yummy :) Si pe cat e de buna, pe atat de bine arata asa plina de culoare.
Ideea pentru reteta ne-a venit tot din Good Food, iar varianta finala a fost o combinatie fericita intre reteta respectiva si preferintele noastre :)
Ideea pentru reteta ne-a venit tot din Good Food, iar varianta finala a fost o combinatie fericita intre reteta respectiva si preferintele noastre :)
Pentru vreo 3 portii am folosit:
- un piept mic de pui, care dezosat avea vreo 300g
- 1 catel de usturoi
- 1 ardeu iute
- 1 lime
- 1 morcov
- cateva buchetele de broccoli
- 1 gogosar
- o jumatate fir de praz
- 2 linguri porumb boabe
- o lingurita pudra de ghimbir
- 3 linguri sos de soia
- o legatura patrunjel
- 100 g taietei
- 4-5 linguri ulei
- sare, piper
Intre timp, tocampieptul de pui. Adaugam usturoiul, coaja de la lime, ghimbirul, 2 linguri sos de soia, jumatate din ardeiul iute si jumatate din legatura de patrunjel. Tocam inca putin, pana se maruntesc si acestea. Din amestecul obtinut formam vreo 8-9 chiftelute.
Asezam chiftelutele intr-o tava, unsa cu putin ulei si le prajim la grill-ul aragazului pana se rumenesc, adica vreo 10 minute, intorcandu-le la jumatate. Daca nu aveti cuptor dotat cu grill, prajiti-le intr-o tigaie de teflon, cu cat mai putin ulei.
Taiem gogosarul si morcovul fasii, iar prazul si restul de ardei iute rondele. Incingem intr-un wok 2 linguri de ulei si calim legumele pret de cateva minute. Adaugam si buchetelele de broccoli, iar cand acestea sunt patrunse, dupa 3-5 minute, oprim focul, punem porumbul, sucul de lime, taieteii si 2 linguri de sos de soia.
Amestecam bine si asezam pe farfurii, impreuna cu chiftelutele de pui. Presaram restul de patrunjel tocat fin si servim simplu sau cu sos chilli.
3 comentarii:
O reteta plina de culoare si arome...este pe gustul meu :))
arata foarte bine,sincer.dar condimentele nu prea sunt thai.sa nu te superi pe mine,nici chiftelutele nu-s thai.sunt foarte diferite bilutele de pui pregatite in Thailand.darrrrrr chiar arata super.o zi faina!
sarah, se mai intampla sa gresim, dar pana la urma important e cum iese o mancare, nu neaparat cum se numeste :) studiem mai bine pt alte retete cu tentative de thai :)) o zi frumoasa si tie!
Trimiteți un comentariu