luni, 31 octombrie 2011

Gris cu Lapte

Zilele trecute ne-a apucat nostalgia si ne aminteam ce deserturi erau la mare pret pe vremurile cand eram copii. Si cum era de asteptat, grisul a fost fruntas, asa ca n-am avut de ales si am facut rapid o portie. Fara mari pretentii, nimic fancy, doar reteta clasica, dar atat de buna :)
Cantitatile aproximative (n-am cantarit nimic):
  • cam 700 ml lapte
  • 10 - 12 linguri gris
  • 1 - 2 linguri de zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
Punem laptele pe foc impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Cand incepe sa fiarba adaugam grisul in ploaie, amestecand cu telul. Nu adaugati tot grisul de la inceput, deoarece e posibil sa fie prea mult si sa se intareasca prea tare. In caz ca vi se intampla acest lucru, adaugati cateva linguri de lapte, sau apa.
Lasam sa fiarba cateva minute, amestecand des. Grisul fierbe foarte repede, asa ca nu e nevoie de mai mult de 5-10 minute ca sa fie gata. Turnam grisul in forme sau in boluri mai mici. Daca vreti sa le rasturnati, umeziti-le cu apa rece inainte, iar apoi lasati-le sa se raceasca complet.
Pentru decor si nu numai, am folosit cateva linguri de dulceata de visine :)




Niciun comentariu: