De mai multa vreme aveam in gand acest desert american, iar momentul potrivit a aparut cand ne-a trezit cu un borcan aproape plin de pastile de ciocolata, ramase de la tuica fiarta. Asa ca alegerea a fost simpla, la fel ca si aceasta reteta, care ne aminteste de prima vizita la Chicago, cand Starbucks-ul, cu ale lui cafele si cookies, era cel mai bun prieten al nostru :)
Pentru vreo 15 - 16 cookies am folosit:
- 280 g faina
- 170 g unt
- 120 g zahar brun
- 150 g zahar tos
- 2 oua
- 200 g chipsuri de ciocolata sau 2 tablete de ciocolata a 100g, tocate bucati
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- cateva picaturi esenta de vanilie
- 1 lingura apa
- un praf de sare
Varianta noastra de chocolate chip cookies a fost una crocanta, similara unor biscuiti. Daca preferati o textura mai gumoasa (sau cum credeti ca se traduce chewy), folositi untul topit.
Asadar... mixam dar nu prea mult, untul cu ambele tipuri de zahar si apa. Adaugam esenta de vanilie si ouale, pe rand, mixand putin dupa fiecare. Amestecam bicarbonatul cu faina si sarea si le incorporam treptat in compozitia de unt si zahar, folosind o lingura ca sa nu ne "ninga" in bucatarie.
Nu exageram cu amestecatul, doar pana se omogenizeaza aluatul. Adaugam bucatile de ciocolata si amestecam pana sunt distribuite cat de cat uniform in toata compozitia.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt asezam cate o lingura cu varf din aluat, lasand suficient spatiu intre, pentru ca se vor lati destul de mult. Fiindca o tava era prea mica, am folosit 2 tavi pe care le-am copt in acelasi timp, inversandu-le la jumatatea timpului. Si ca tot veni vorba, coacem cookies-urile la 180 de grade, vreo 20 - 30 de minute, pana se rumenesc.
2 comentarii:
Buna.Ma bucur ca ti-am gasit blogul.Imi place,si reteta de cookies este super.Bafta in continuare!
buna! Ma bucur ca ne-ai gasit :) am dat o tura si-mi place ce e la tine pe blog :)
Trimiteți un comentariu