Anul asta ne-am ocupat serios de conserve, dupa cum se vede din ultimele postari :) Continuam in aceeasi nota ca si ieri, cu condimente iuti si bune. Radacina de hrean este foarte greu de scos din pamant si destul de incomod de pregatit, dar merita din plin efortul, atat pentru gustul picant, cat si pentru calitatile sale antibiotice, antiinflamatoare, tonifiante si vitaminizante. Mai ales iarna, cand simtim ca se aproprie o raceala, daca mancam de cateva ori hrean, scapam imediat de simptome si ne revenim :)
Pentru un borcan de 400 g am folosit:
- 4-5 radacini de hrean
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 50 ml otet
Amestecam otetul cu 50 ml apa, zaharul si sarea, pana cand acestea se dizolva.
Curatam hreanul ca pe morcovi sau pastarnac, cu ustensila speciala pentru decojit. Hreanul este foarte, foarte iute, asa ca trebuie sa ne miscam repede si sa-l razuim cat mai rapid. Pentru asta noi am folosit gadgetul de care v-am mai spus, Fresh Express de la Moulinex Il puteti marunti si intr-un tocatorsau robot de bucatarie principalul este sa stati cat mai putin pe langa hreanul proaspat curatat, pentru ca veti plange in hohote si nu numai :))
Trecand peste acest aspect mai putin placut, umplem borcanul cu hrean, iar deasupra turnam otetul. Astfel pregatit, hreanul poate fi servit langa o friptura sau poate completa cu succes o salata de sfecla.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu