Am dat peste aceasta reteta la Alexandra mai demult, cand aveam niste praz care se cam vestejea prin camara. Deci era pacat sa nu-l folosim la ceva delicios, cum sunt muffins-urile de fata. Tot ce pot sa va spun e ca am luat iar praz, ca sa repetam experienta, pentru ca au fost prea putine prima data... si prea bune :)
Pentru vreo 16 muffins am folosit:
- 200 g faina
- 75 ml lapte
- 100 g cascaval
- 100 g ulei de masline
- un fir de praz
- 1 ou
- jumatate pliculet praf de copt
- jumatate lingurita nucsoara
- jumatate lingurita rosmarin uscat
- sare, piper
Amestecam faina cu sare, piper, praf de copt, nucsoara si rosmarin. Adaugam uleiul, ouale batute cu lapte si omogenizam.
Tocam prazul cat mai fin si razuim cascavalul. Le adaugam peste aluatul de mai sus si mai amestecam putin, pana aluatul de desprinde de peretii vasului.
Impartim aluatul intre formele de muffins, cu mentiunea ca nu va creste mult, asa ca umpleti mai mult hartiile de muffins, nu doar 3/4.
Dam la cuptor, la vreo 180 de grade, vreo 20 - 30 de minute, pana se rumenesc si trec testul scobitorii. Sunt foarte aromate si sunt la fel de bune calde sau reci.
3 comentarii:
He-he :) ma bucur ca ai incercat-o si inca mai tare ma bucur ca ti-au placut! Te pup, o zi frumoasa!
Buna Carmen, am vazut si eu reteta asta, a fost intr-o revista Good Food, si am incercat-o acum vreo 2 saptamani. Reteta este cu siguranta gresita si nu avea deloc sare in ea. Eu a trebuit s-o doctoricesc cu mai mult lichid, si au fost foarte bune intr-un final :) Dar foarte dezamagita de Good Food....
Alexandra, multumesc pentru inspiratie! Pupici!
Mihaela, din pacate se mai intampla greseli de-astea si la case mai mari :)
Trimiteți un comentariu