miercuri, 16 noiembrie 2011

Guest Post: Tocanita Lancashire

Daca te-ai saturat de friptura la cuptor sau la gratar, venim in ajutorul tau cu aceasta delicioasa tocanita.
  • Timp de preparare: Rapid
  • Numar de portii: 4
  • Complexitate: usor

Ingrediente
  • 1kg cartofi, curatati si taiati
  • 1 ceapa mare, curatata si taiata
  • sare si piper
  • 4 antricoate de miel, fara grasime
  • 4 rinichi de miel, taiati si curatati
  • 2 lingurite de cimbru
  • 300ml zeama de pui sau de miel
  • 30g unt, topit
Mod de preparare
  1. Preincalziti cuptorul la 160 de grade. Puneti un strat de cartofi pe fundul cratitei, apoi imprastiati jumatate din ceapa si ceva  condimente. Aranjati bucatile de antricot deasupra, apoi rinichii injumatatiti. Presarati cimbru si asezonati bine.
  2. Puneti un alt strat de cartofi, apoi restul cepei si condimente. Terminati cu inca un strat de cartofi, aranjati pe deasupra.
  3. Turnati zeama de pui sau miel. Ungeti cartofii cu jumatate din cantitatea de unt. Acoperiti cu folie de aluminiu sau un capac. Coaceti in cuptor pentru 2 ore. Indepartati capacul sau folia. Mariti temperatura la 220 de grade. Puneti restul untului peste cartofi, dati inapoi la cuptor si lasati pentru inca 30 de minute.

Descopera si alte retete eCuisine.ro:


4 comentarii:

Adela Zilahi spunea...

Foarte interesanta reteta si imi place si carnea de miel, arata excelent! Pupicei!

Corina spunea...

Apetisant arata! Parca iti face cu ochiul sa o gusti!:)

In bucatarie la Sidy spunea...

Trebuie sa fie ceva delicios la felul in care arata !!!
Nu se poate sa nu inghiti in sec cand citesti....
De retinut reteta pentru Pasti ca noi doar atunci papam miel....
Te tzuc !

Lubita Iancu spunea...

Interesanta reteta,merita incercat,dar pana la Paste mai este mult timp;pupici!