Adica ciuperci umplute cu ciuperci :))
Am gasit niste ciuperci gigant la Mega, asa mari ca ne-am speriat ca nu avem cu ce sa le umplem. Dar am sacrificat 2 din ele ca sa le umplem pe celelalte.
Pot fi servite ca aperitiv, daca sunt ceva mai mici ciupercile, sau ca fel principal, mai ales in zilele de post.
Am gasit niste ciuperci gigant la Mega, asa mari ca ne-am speriat ca nu avem cu ce sa le umplem. Dar am sacrificat 2 din ele ca sa le umplem pe celelalte.
Pot fi servite ca aperitiv, daca sunt ceva mai mici ciupercile, sau ca fel principal, mai ales in zilele de post.
Reteta e foaaarte aromata de la toate condimentele si in cazul nostru si foaaaaaaarte iute, ca am scapat putin mai multa boia. Dar nu-i nimic, asta e, vorba cantecului...
- 1 kg ciuperci (la noi au fost 8 ciuperci)
- 1 legatura ceapa verde
- 1 ceapa rosie
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- sare, piper, oregano, boia (optional)
- putin ulei pt prajit
- zeama de lamaie
Spalam ciupercile si le scoatem piciorusele. Le stropim bine cu zeama de lamaie ca sa ramana albe si frumoase.
Tocam ambele tipuri de ceapa si le punem la calit in putin ulei. Adaugam sare si cateva linguri de apa ca sa fiarba linistite. In acest timp tocam piciorusele de la ciuperci si putem toca si 1-2-3 ciuperci (depinde cat sunt de mari) ca sa avem suficienta compozitie pentru umplutura. Trebuie sa tinem cont si ca atunci cand vor fierbe, piciorusele si ciupercile tocate vor scadea destul de mult, asa ca poate parea cam mult cand putem in tigaie, dar cand sunt gata sa observam ca e tocmai bine.
Dupa ce ceapa a fiert cam 10 minute, adaugam ciupercile tocate, putina apa si le lasam sa fiarba inca 10 minute.
Dupa ce ceapa a fiert cam 10 minute, adaugam ciupercile tocate, putina apa si le lasam sa fiarba inca 10 minute.
In tava in care vom coace ciupercile intindem folie de aluminiu si o ungem cu putin ulei. Luam cu lingura din compozitia din tigaie si umplem ciupercile nu foarte mult, pentru ca ele se micsoreaza destul cand se coc si apoi riscam sa ne cada bunatate de umplutura din ciuperci.
Dam la cuptorul incins la 180 - 200 de grade cam 40 de minute, tocmai bine cat sa vedem un episod din Dr. House :)
100 de grame au aproximativ 100 de calorii, deci o portie va avea cam 360 de calorii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu