Dupa ce s-a intamplat tragicul eveniment si ni s-a stricat o parte din robotul de bucatarie (aka vaz-vaz), am avut alt soc: trebuia sa tocam ceapa manual. Nu ar fi o problema prea mare, dar de obicei ceapa e cam alunecoasa si se desface cand o tai. Si cum de obicei tocatul ingredientelor e treaba furnicutului, s-a documentat cum ar fi optim sa abordeze problema. Rezultatul am decis sa il punem si pe blog, cu imaginile de rigoare, pentru alti bucatari amatori care se lovesc de aceasta problema.
Totul incepe in momentul in care curatam ceapa: trebuie sa curatam ceapa fara sa taiem mustatile, putem sa le rupem, dar partea care uneste toate straturile cepei trebuie sa ramana.
Taiem ceapa in jumatate si avem grija sa taiem pe mijloc, ca sa ramana mustati in ambele parti.
Luam o jumatate si o asezam cu partea interioara pe tocator. Tinem ceapa din zona mustatilor si taiem paralel cu tocatorul, avand grija sa nu ajungem chiar pana la capat. In functie de cat de inalta este jumatatea de ceapa, putem sa taiem asa o data sau de mai multe ori.
Tinem in continuare de capatul cepei si taiem de-a lungul cepei de 4-5 ori, lasand o distanta mica intre taieturi.
Acum aproape am ajuns la final, tinem tot de mustati si taiem ceapa de-a latul, ca sa obtinem bucatele micute, tocmai bune de adaugat intr-o mancare.
In acest fel straturile cepei vor ramane unite si bucatile taiate vor fi egale.
2 comentarii:
Multumesc pentru post! Sunteti singurii care s-au gandirt sa faca un bine insensul asta! Seara buna!
ne bucuram ca ti-a fost de folos :)
Trimiteți un comentariu