In ultima vreme ne-am apucat sa gatim retete pe care le aveam retinute pe diverse device-uri: pe mail, semne facute pe reviste, la favorites. Asa era si aceasta reteta, care a pornit de la o idee preluata cred dintr-o revista Secretele Bucatariei, dar pe care am modificat-o in mai multe puncte, in primul rand n-am prajit carnea, ci am marinat-o si am copt-o. Si am avut un pranz foarte bun, usor, dar care trebuie pregatit din timp, pentru a putea marina suficient carnea, astfel incat sa nu se usuce la cuptor.
Pentru 5-6 portii avem nevoie de:
- cam 1,8 kg piept de curcan dezosat
- 1 cutie rosii in bulion
- 100 g telemea sau feta
- 100 g masline fara samburi
- 50 ml ulei de masline
- zeama de la o lamaie
- 4-5 catei usturoi
- 1-2 ardei iuti
- rosmarin
- cimbru uscat si proaspat
- sare, piper
Preparam marinata din zeama de lamaie, usturoiul pizat, ulei, ardeiul iute tocat rondele, cimbru uscat, rosmarin, sare, piper. Taiem pieptul de curcan fasii cam de aceeasi dimensiune, nu foarte groase. Punem carnea intr-o punga care se inchide etans, tunam marinata peste si miscam punga astfel incat toate bucatile de carne sa fie atinse de sos. Lasam la frigider 3-4 ore, sau de seara pana dimineata.
Incingem cuptorul la 200 de grade, asezam bucatile de carne intr-o tava, tunam marinata peste si acoperim cu o folie de aluminiu. Dam la cuptor pentru 20 - 25 de minute, dupa care scoatem folia si mai lasam vreo 20 - 25 de minute, sa mai scada sosul. Intre timp taiem maslinele rondele, zdrobim branza, taiem rosiile rondele si tocam cimbrul proaspat.
Scoatem tava din cuptor, asezam pe fiecare bucata de carne cateva rondele de rosii, cateva de masline, presaram branza si cimbrul tocat. Mai dam la cuptor 10 minute, sa se rumeneasca putin.
Un pranz foarte bun si aromat, fara prea multe grasimi, cu aproximativ 170 de calorii la 100 de grame.
3 comentarii:
Furnicut-o dar ce bine gatesti ;)
thx :)
Reteta mediteraneana adevarata! arata delicios!
Trimiteți un comentariu