Trebuie sa va marturisesc ca pana acum n-am mancat leurda. Auzisem de ea, dar nu cumparasem niciodata. Toate acestea s-au schimbat in weekend, cand am luat de la piata o legatura, asa de proba, sa vedem daca ne place. Si cum usturoiul verde ne place, nu e de mirare ca si leurda va fi de acum printre verdeturile preferate :) Mai ales ca l-am intrebat si pe prietenul google ce-i cu leurda asta, si iata ce mi-a zis: e un tonic pentru inima, curele cu leurda scad colesterolul si riscul trombozelor, ajuta la normalizarea tensiunii arteriale, este detoxifiant si diuretic. Avantajul in fata usturoiului este ca nu are mirosul atat de puternic si este mai usor tolerata de persoanele care nu pot consuma usturoi. Deci e buna si pentru sanatate, nu doar la gust :)
Hai ca v-am zis destula teorie, sa trecem si la practica :)
Pentru 2 portii de salata avem nevoie de:
- 1 salata verde nu foarte mare
- 1 legatura leurda
- 2 - 3 rosii
- cateva ridichi
- 2 oua fierte tari
- o bucata branza telemea (cam 100g)
- 3 linguri ulei de masline
- zeama de la jumatate de lamaie
- jumatate lingurita de zahar
- un praf de sare
Rupem cu mana verdeturile bine spalate, sau le putem taie fasii. De multe ori prefer prima varianta, pentru ca este bine ca salata verde sa nu intre in contact cu cutitul, pentru ca se va oxida mai repede.
Punem leurda si salata verde tocate intr-un bol incapator, adaugam ridichile taiate rondele, uleiul, zeama de lamaie, sare si zahar. Amestecam cu grija, adaugam, rosiile taiate felii si mai amestecam foarte putin, sa nu se strice aspectul rosiilor.
Asezam pe farfurii si presaram peste salata cubulete de branza telemea si ouale taiate in sferturi. O salata simpla, rapida, sanatoasa cu aproximativ 80 de calorii la 100 de grame, adica vreo 250 calorii la o portie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu