Acum vreo 2-3 ani, dadusem peste o firma de takeout care avea niste salati excelente si din cand in cand mai comandam de la ei pentru pranzul de la birou. Furnicutul si cu mine mai mereu ne luam salata ruseasca, cu care am ramas in gand, desi intre timp multe s-au schimbat, si de mult n-am mai comandat de la respectivii. Dar am incercat zilele trecute sa reproducem salata noastra preferata si ne-am apropiat destul de bine de ce ne aminteam :)
Pentru vreo 5-6 portii de salata avem nevoie de:
- 600 g piept de curcan dezosat si fara pielita
- 1 conserva cu mazare si morcovi (sau 2-3 morcovi fierti si 100 g mazare)
- 200 g fasole verde fideluta
- vreo 6 cartofi fierti in coaja si curatati
- 8 - 10 castraveciori murati
- 50 g capere
- o portie de maioneza light, preparata ca aici (cam 250 - 300g)
- 1 lingura de mustar
- 1 legatura de marar
- sare, piper
Mai intai preparam supa de carne, pe care o putem folosi la alte mancaruri, cum ar fi supa de ceapa. Punem carnea la fiert in apa cu putina sare si cateva boabe de piper. Cand incepe sa fiarba, luam spuma care se formeaza. Dupa ce nu mai este spuma, adaugam 1 ceapa intreaga, 1-2 morcovi, 2 cartofi intregi si o bucata de telina. Lasam sa fiarba la foc potrivit, pana cand toate sunt gata. Scoatem carnea, o lasam sa se raceasca si o taiem cubulete. Supa o strecuram, iar morcovii ii putem folosi in aceasta salata.
Oparim fasolea in apa fierbinte cu putina sare, vreo 5 - 10 minute. Lasam fasolea la scurs, iar dupa ce se raceaste, taiem pastaile bucatele potrivite. Caperele si conserva le scurgem, castravetii ii taiem pe jumatate si apoi rondele, cartofii ii taiem cubulete. Amestecam toate legumele, impreuna cu mustarul, maioneza, carnea, mararul tocat marunt. Potrivim de sare si piper si lasam salata la frigider cateva ore inainte sa o servim. Calorii avem cam 130 la 100 de grame, mai mult decat ok pentru o salata atat de satioasa si delicioasa :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu