sâmbătă, 16 aprilie 2011

Fish&Chips Our Way


Maine sunt Floriile, adica mai e o saptamana pana la Paste. Daca te uiti pe geam, nu prea pare ca e deja jumatatea lui aprilie, iar daca iesi afara, nu-ti vine sa crezi ca mai e asa putin pana la 1 mai. Asa ca, in asteptarea primaverii care se incapataneaza si intarzie, pentru dezlegarea la peste de maine, va propunem niste fish&chips, ceva mai light decat in varianta originala.

Pentru 2 portii avem nevoie de:
  • 500 g cartofi (cam 3-4)
  • 400 g file de cod sau alt peste alb
  • 2-3 linguri iaurt
  • cateva frunze patrunjel
  • 1 lingurita capere
  • 3 linguri ulei de masline
  • zeama de lamaie
  • boia dulce sau iute, dupa gust
  • sare, piper
Mai intai curatam cartofii si ii taiem cat de cat in stilul "chips" :) Ii asezam intr-o tava in care am pus hartie de copt, ii stropim cu 2 linguri ulei de masline si ii dam la cuptorul incins la 200 de grade. Dupa vreo 25 - 30 de minute, presaram boia pe ambele parti si ii lasam sa se rumeneasca si pe cealalta parte.
Fileul de cod il taiem in 4-5 bucati pe care le stropim cu zeama de lamaie si 1 lingura de ulei, le saram si le piperam. Le asezam pe o hartie de copt mai mare si le impachetam in hartia de copt. Cand cartofii sunt gata, ii scoatem din tava si punem pestele, pe care il lasam la cuptor vreo 10 - 15 minute, la 200 de grade. In acest fel pestele va fi foarte suculent pentru ca nu se usuca deloc.
Amestecam iaurtul, 1 lingura ulei de masline, caperele tocate si patrunjelul tocat pentru a obtine un sos pe care il servim langa peste. Acesti fish&chips sunt deliciosi impreuna cu sosul de iaurt si au doar 110 calorii la 100 de grame, adica o portie are aproximativ 400 de calorii.



Niciun comentariu: