joi, 28 aprilie 2011

Orez cu Ciuperci


Am pregatit aceasta mancarica in perioada postului, dar n-am mai apucat s-o postez in timp util. Nu-i bai, ca poate vreti ceva fara carne o perioada, sau pur si simplu ceva rapid, pentru care nu trebuie stat mai deloc in bucatarie. Mancarea se face aproape singura, la cuptor, si poate constitui un pranz vegetarian foarte bun. Iar pentru cei care nu concep o masa fara carne, o felie de gratar se asorteaza perfect la aceasta garnitura :)

Pentru 5-6 portii avem nevoie de:
  • 300 g orez (am folosit orez salbatic)
  • 500 - 600 g ciuperci
  • 1 cutie rosii in suc propriu
  • 2 cepe potrivite
  • 1-2 catei usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingurita rosmarin
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare, piper
Fiindca orezul salbatic fierbe mai greu, si pentru ca nu imi place ca orezul sa fie lipicios, dupa ce l-am clatit, l-am pus la fiert cu 2 cani de apa. L-am lasat sa fiarba vreo 5 minute, dupa care l-am clatit bine, cu apa rece si l-am lasat la scurs.
Curatam si tocam marunt ceapa si usturoiul. Pe langa ce am pozat la ingrediente, am pus la bataie si cateva cepe verzi pe care l-am descoperit mai tarziu. Calim ceapa si ustoriul in uleiul incins cam 1 minut, dupa care adaugam apa, si lasam sa fiarba cu capac cateva minute.
Adaugam ciupercile taiate bucati mai mari, sau mai mici, impreuna cu putina sare, piper si rosmarinul uscat. Mai calim cateva minute, dupa care punem si rosiile tocate marunt, sucul de la rosii, orezul si o cana de apa. Amestecam bine, lasam pana incepe sa fiarba si apoi dam la cuptorul incins la 180 - 200 de grade, cam 20 de minute, pana cand orezul este fiert. In timpul in care sta la cuptor, lasam vasul fara capac si verificam daca e nevoie sa completam cu apa.
Servim orezul cu ciuperci cu mult patrunjel proaspat tocat, si avem aproximativ 85 calorii la 100 de grame.



Niciun comentariu: