Dupa cateva zile in care nu am apucat sa ma ocup, va aduc azi reteta promisa de pe facebook inca de la inceputul saptamanii. Si anume, o bunatate de coaste glazurate pe care le-am pregatit la gratarul de 1 mai. E una din preferatele lui Robert, mai ales ca in Chicago a incercat o gramada de barbeque ribs, deci nu se putea sa lipseasca de pe blog :)
- 1,8 - 2 kg coaste scurte de porc
- 4-5 linguri sos Worcestershire
- 2 cepe
- 3-4 catei de usturoi
- 1 ardei iute uscat
- 4 linguri pasta de tomate sau pasta de ardei sau suc de rosii :)
- 2 lingurite zahar brun
- 2-3 linguri otet de mere
- zeama de la o lamaie
- piper boabe si macinat
- 5-6 cuisoare
- sare
Ca sa fie mai usor de manevrat, taiem coastele in bucati mai mici, cam cu 6-7 oase. Asezam coastele intr-o oala incapatoare, adaugam o ceapa taiata in jumatate sau sfert, usturoiul, cuisoarele, sare, piper boabe, 2 linguri pasta de tomate, ardeiul iute, completam cu 2-3 litri de apa, cat sa fie coastele acoperite si dam la foc iute. Dupa ce incep sa fiarba, lasam 10 minute, scoatem coastele si pastram lichidul.
Din zeama in care a fiert carnea vom folosi o parte pentru a pregati glazura. Strecuram aproximativ un litru din lichid, poate sa fie si ceva mai putin, si il punem la fiert, la foc potrivit. Lasam sa fiarba pana scade pe jumatate, dupa care adaugam o ceapa tocata marunt, 2 linguri de pasta de tomate, sosul Worcestershire, otet de mere, zeama de lamaie, zaharul, sare, piper macinat si lasam la foc mic pana se ingroasa sosul.
De aici incolo e treaba grill master-ului sa pregateasca mai intai jarul la temperatura perfecta, sa puna coastele si sa le unga mereu cu sos, cat timp stau pe gratar.
La final vom avea o frumusete de coaste putin lipicioase, foarte aromate, care cu siguranta se vor termina primele :) Noi le-am savurat alaturi de cateva legume la gratar, dar merg excelent si langa o salata coleslaw.
Din zeama in care a fiert carnea vom folosi o parte pentru a pregati glazura. Strecuram aproximativ un litru din lichid, poate sa fie si ceva mai putin, si il punem la fiert, la foc potrivit. Lasam sa fiarba pana scade pe jumatate, dupa care adaugam o ceapa tocata marunt, 2 linguri de pasta de tomate, sosul Worcestershire, otet de mere, zeama de lamaie, zaharul, sare, piper macinat si lasam la foc mic pana se ingroasa sosul.
De aici incolo e treaba grill master-ului sa pregateasca mai intai jarul la temperatura perfecta, sa puna coastele si sa le unga mereu cu sos, cat timp stau pe gratar.
La final vom avea o frumusete de coaste putin lipicioase, foarte aromate, care cu siguranta se vor termina primele :) Noi le-am savurat alaturi de cateva legume la gratar, dar merg excelent si langa o salata coleslaw.
Un comentariu:
Asta da gratar!!! Ce bine arata toate...
Pupici
Trimiteți un comentariu