Bine... de fapt nu doar branza de capra, pentru ca avea prea multa grasime :)) Dar am folosit suficienta cat sa dea gustul predominant, alaturi de condimente, inedite pentru un amestec de branza. Sursa de inspiratie, a fost, dupa cum poate banuiati, super cartea frantuzeasca :) Si am inaugurat ultima achizitie de la Kitchen Shop, o superba tava de tarta marca Emile Henry. Pe langa culoarea splendida, aceasta tava se poate folosi fara probleme la cuptor, iar tarta poate fi taiata in tava fara sa ne facem griji ca se zgarie.
Pentru o tava de 29 cm am folosit:
- o foaie aluat foietaj (jumatate de pachet - 400 g)
- 300 g branza proaspata de capra
- 400 g branza dulce de vaci
- 5 oua
- 2 linguri gris
- cimbru uscat
- oregano uscat
- sare, piper
Decongelam aluatul la frigider sau intr-o camera racoroasa, ca sa nu se incalzeasca prea tare fiindca devine dificil de lucrat. Ungem tava cu unt, asezam aluatul inclusiv pe pereti si presaram grisul peste.
Amestecam cele doua tipuri de branza, adaugam ouale pe rand. La final condimentam umplutura si o turnam in forma de tarta.
Dam tava la cuptorul incins la 180 de grade, cam vreo 40 de minute, pana se rumeneste usor pe margini.
Amestecam cele doua tipuri de branza, adaugam ouale pe rand. La final condimentam umplutura si o turnam in forma de tarta.
Dam tava la cuptorul incins la 180 de grade, cam vreo 40 de minute, pana se rumeneste usor pe margini.
Tarta poate fi servita calda sau rece, este la fel de buna, mai ales langa o salata de primavara. Sa aveti o saptamana frumoasa!
3 comentarii:
omg! mai cucerit cu placinta aceasta :D imi place la nebunie branza de capra!
Super arata!! Suntem mari iubitori de branza de capra...
Pup
interesanta reteta de tarta, nu am incercat-o dar la cum arata si culorile vii pe care le are sigur e delicioasa si gustoasa ;)
Trimiteți un comentariu