Facuti parca pentru a fi serviti in compania unei beri, dar nici langa un pahar de vin nu sunt de colo :) M-am gandit ca poate aveti si voi microbisti in familie si mi s-a spus ca ar fi mai multe meciuri importante in zilele urmatoare :)) Asa ca vin cu o sugestie pentru o seara de fotbal si va garantez ca vor disparea repede de pe masa.
Am folosit urmatoarele:
- 300 g malai
- 300 g faina
- 150 g smantana
- 350 g cascaval (am avut afumat, dar merge si simplu)
- 2 oua
- 1 pliculet praf de copt
- 1 lingurita boia
- 1 lingurita piper
- sare
Amestecam faina cu malaiul, condimentele si praful de copt. Adaugam smantana, ouale batute si cascavalul dat pe razatoare. Framantam totul pana la omogenizare si intindem aluatul pe o suprafata infainata. Cu un pahar mic sau orice alta forma preferati, taiem biscuitii si ii asezam pe o tava in care pusesem dinainte hartie de copt. Dam totul la cuptor, la 180 de grade, pana se rumenesc. Cam dupa vreo 20 - 25 de minute, ii intoarcem pe fata cealalta, ca sa se coloreze uniform. Sunt foarte buni calduti sau reci, dar mai ales sunt iuuuuti :)
9 comentarii:
Buni trebuie sa fie...
Pup
Hmmm, si de unde sunt iuli? Boia iute, ma gandesc eu... Oare merita sa incluzi artei iute uscat pisat? Sau ies prea iuti?
Simona, chiar sunt :)
Nexulescu, da, de la boia sunt foarte iuti. Noua ni s-a parut suficient, fara ardei iute, si mancam destul de condimentat in general, dar poti incerca :)
Felicitari pt. un blog atat de reusit!
Cati biscuiti ies ca as vrea sa fac si eu reteta.
Va multumesc anticipat pt. raspuns!
Spor la treaba,
Mada
Mada, din cantitatile astea ies multi biscuiti, au fost aproape 2 tavi, adica in jur de 50 de biscuiti. Te astept cu impresii dupa ce ii incerci :)
Draga furnicutelor,
Trebuia sa incerc acesti biscuiti caci erau deosebiti dar mai ales pt. ca am primit o reactie de la voi.
Ma asteptam eu sa fie buni ca doar am m-ai gatit eu de pe acest blog minunat, dar chiar atat de buni... nu ma asteptam.
Aluatul s-a intins foarte fain, insa nu mi-au iesit iuti ca boiaua mea nu e destul de iute, dar poate e mai bine asa caci musafirilor mei de maine nu le plac mancarurile piperate.
Dintr-un sfert de cantitati mi-a iesit o tava super plina.
Pana si prietenului meu i-au placut care nu se impaca cu malaiul.
Va multumesc ca existati!
Mada
Mada, ma bucur muuuult ca v-au placut biscuitii :) si multumesc mult de tot ca ai revenit dupa ce i-ai incercat! Te pup!
As vrea sa stiu,ati folosit malai necernut,adica mare? Sunt putin crocantosi,zgrunturosi,cred.
Mikaela, da, am folosit malai necernut, dar biscuitii nu au fost prea crocanti, pentru ca nu i-am facut foarte subtiri.
Trimiteți un comentariu