Si daca vroiam sa fim smecheri, sa ne dam tari in cunostintele despre ingrediente, ca juriul de la MasterChef :) puteam sa-i zicem Lollo Rosso cu Rucola si Bresaola. Dar cum n-am luat bresaola, nu ii vom spune asa :) Trebuie sa va marturisesc ca prefer intotdeauna salata creata in locul salatei simple, pentru ca mi se pare ca tine mai bine, se spala mai usor si arata mai bine, in special varietatea rosie.
Pentru 2 portii de salata avem nevoie de:
- 1 salata rosie (lollo rossa/rosso cum se gaseste pe la unele supermarketuri)
- rucola - dupa gust, am folosit vreo 3 maini, adica jumatate de cutie
- cateva crengute de tarhon
- 100 g sunca cruda uscata (jamon, prosciutto)
- 2 linguri smantana
- ulei
- otet de mere
- un praf de curcuma (optional)
- sare, piper
Spalam si zvantam frunzele de salata rosie si rucola. Asezam pe farfurii un pat din salata rosie, iar deasupra asezam rucola. Folosind un pulverizator de ulei si altul de otet, ca setul de la KitchenShop (detalii aici), stropim verdeturile. Aceste pulverizatoare sunt foarte utile pentru ca distribuie o cantitate mica de ulei sau otet, fara sa existe riscul de a condimenta salata prea mult.
Peste salata astfel stropita, asezam fasiile de sunca si mai pulberizam putin ulei si otet.
Din smantana, sare, piper, curcuma, o lingurita otet si tarhonul tocat pregatim un dressing pe care il punem din loc in loc peste salata.
Desi este atat de simpla, salata aceasta este excelenta, perfecta cand suntem pe fuga :)
3 comentarii:
ce bine merge!~
Si eu as vrea o portie!!!
Pup si weekend placut!
Pfuuu, ce bine arata!!
Trimiteți un comentariu