marți, 12 aprilie 2011

Spanac de Post


Trecuse ceva vreme de cand nu mai postasem nici o reteta de post. Si cum piata e plina de verdeturi, e pacat sa nu profitam de ele si sa nu ne bucuram de primavara care incearca sa apara foarte foarte timid :) Aceasta e o mancare simpla, rapid de facut odata ce spanacul e curatat si spalat. De obicei e bine sa pregatim spanacul proaspat, cumparat in aceeasi zi sau cu o zi in urma, si sa gatim doar pentru o masa, altfel proprietatile se pierd, daca este tinut mai multe zile. Daca nu tineti post, gasiti aici alta reteta de spanac, cu lapte.

luni, 11 aprilie 2011

Salata Ruseasca


Acum vreo 2-3 ani, dadusem peste o firma de takeout care avea niste salati excelente si din cand in cand mai comandam de la ei pentru pranzul de la birou. Furnicutul si cu mine mai mereu ne luam salata ruseasca, cu care am ramas in gand, desi intre timp multe s-au schimbat, si de mult n-am mai comandat de la respectivii. Dar am incercat zilele trecute sa reproducem salata noastra preferata si ne-am apropiat destul de bine de ce ne aminteam :)

Maioneza Light


V-am mai vorbit aici despre maioneza light pe care o pregatim cand vrem o salata care are nevoie de un astfel de sos. Si cum se regaseste in mai multe retete, m-am gandit ca merita un loc separat in lista noastra de sosuri :)

duminică, 10 aprilie 2011

Stufat de Pui


Daca anul trecut in perioada Pastelui v-am prezentat drobul dietetic, anul acesta ne-am gandit sa pregatim o varianta mai light a traditionalului stufat, in care am folosit pulpe de pui in loc de miel. Deoarece multa lume nu consuma miel, fie din motive medicale, fie pentru ca mirosul si gustul nu le sunt pe plac, stufatul cu pui poate fi o alternativa foarte buna. Mai ales ca in perioada sarbatorilor consumul caloric este cam mare, nu strica sa-l mai reducem de unde se poate :)

vineri, 8 aprilie 2011

Salata Mexicana cu Piept de Pui


Dupa varianta vegetariana, am zis ca e cazul sa facem si o alta salata cu aroma mexicana, dar ceva mai consistenta, cu niste carnita. Am pastrat-o in continuare light, pentru ca am folosit niste piept de pui. Daca aveti nevoie de inspiratie pentru un pranz rapid, nu ezitati si incercati aceasta reteta, e simpla si delicioasa, asa ca merita :) Desigur, puteti inlocui puiul cu ce alt animal preferati :)