Foarte potrivita in aceasta perioada, ca doar se apropie iepurasul :) prajitura este extraordinar de buna, ne-a placut atat de mult incat este a doua oara cand o pregatim in ultimele saptamani. Si da, am reusit sa-l conving sa facem prajitura cu morcovi :)) Culmea, acum el ma roaga sa mai facem :)) Asa ca tineti-va bine, mai urmeaza deserturi cu morcovi!
Trebuie sa ii multumesc Amei pentru reteta, prima data am incercat reteta ei, apoi am transformat-o in ceva mai light, fara a pierde nimic din gustul si aspectul original.
Pentru o tava de chec avem nevoie de:
- 4 morcovi maricei
- 100 g migdale
- 270 g faina
- 4 oua
- 150 g iaurt
- 100 g zahar
- 100 g unt la temperatura camerei
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
- un praf de sare
- 200 g mascarpone
- 3 - 4 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie (sau zahar pudra simplu si un pliculet zahar vanilat)
Cu vreo jumatate de ora inainte de a incepe, scoateti untul din frigider.
Maruntim morcovii folosind tocatorul sau ii dam pe razatoare. Tocam si migdalele, pe care le-am lasat ceva mai mari, sa fie crocante in prajitura.
Frecam bine untul cu zaharul, ca sa mearga mai usor, folositi un zahar fin. Adaugam pe rand ouale, amestecand dupa fiecare, coaja de lamaie, iar la sfarsit punem iaurtul.
Treptat punem faina, adaugam sare si praful de copt, amestecand pana obtinem un aluat omogen. Incorporam si morcovii impreuna cu migdalele in aluat si turnam in tava.
Dam la cuptor pentru 50 - 60 de minute, la foc mediu, cam 180 de grade, pana cand prajitura trece testul scobitorii. Adica o scobitoare infipta in centrul prajiturii va iesi curata.
Lasam prajitura sa se raceasca si pregatim glazura, amestecand mascarpone cu zaharul pudra, si zaharul vanilat. Invelim prajitura rece in glazura si decoram cu morcov razuit pe razatoarea mica.
Calorii sunt destul de multe inca, vreo 330 la 100 de grame de prajitura, adica o felie are in jur de 300 de calorii. Dar mai continuam experimentele pe reteta :))
9 comentarii:
imi place reteta ,e deosebita,si cred ca si gustoasa,o zi buna
Yaya, multumesc de vizita :)
Cu multa culoare,stiu si eu daca or sa manance nazurosii mei?
Arata tare bine!
O zi buna!
Janet, prajitura este extraordinar de buna, asa ca si cei mai nazurosi cred ca o sa manance cu placere :) Succes!
Arata foarte colorata, si are aluatul umed din cate se vede, exact cum imi place :) o sa o incerc si eu!
Alina, aluatul e putin umed, foarte bun :) sper sa-ti placa :)
Buna seara,
credeti ca as putea sa coc prajitura in forme de muffins, fara a aduce moficari retetei?
Multumesc!
Raluca, nu prea e compozitie de muffins, in sensul ca nu creste aproape deloc si e destul de umeda, indesata. Iar muffins-urile sunt mai pufoase, aerate. Acum daca n-ai in ce sa coci prajitura, merge, dar nu e cea mai buna reteta de muffins :)
Multumesc frumos pentru raspuns. Ma voi reorienta.
Trimiteți un comentariu