Acum cateva zile, cand am facut prajitura Corina, va spuneam ca am folosit o parte din rubarba si la un compot. Un compot foarte racoritor, putin acrisor, numai bun sa ne racoreasca. Haideti sa aflam cate ceva despre rubarba. Prietenul Google zice are proprietati terapeutice, printre care: antiinflamator, antibacterian, antiasmatic, tonic, diuretic. Este bogata in potasiu, fosfor, fier, zinc si vitamina C. Si un alt avantaj, foarte important, rabarbura trebuie doar putin oparita, deci compotul e gata imediat :)
Pentru 6 portii de compot avem nevoie de:
- aprox 10 tije rubarba
- 130 g zahar (5-6 linguri)
- 1 pliculet zahar vanilat
- cateva frunze de menta
Curatam rubarba si o taiem bucatele destul de mari, cam 2-3cm lungime. Aici am gresit si le-am taiat cam mici, dar voi nu o sa faceti asa :) Nu e mare problema, dar daca sunt prea mici, unele bucatele se vor desface cand fierb.
Punem cam 2 litri de apa sa fiarba impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, iar cand clocoteste, adaugam bucatile de rubarba. Lasam cam 2-3 minute sa fiarba, si gata compotul :)
Compotul, care are aproximativ 35 calorii la 100 de grame, il servim rece, cu menta presarata pe deasupra.
7 comentarii:
Si noi de unde luam rubarba Furni?? :) Arata bine rau !
Antonina, din pacate in Bucuresti nu cred ca ai de unde sa iei. Daca stie cineva, sa ma anunte si pe mine :D Dar daca ai drum prin Transilvania, gasesti :D
Super fain post! de mult timp vroiam sa fac ceva cu rubarba, aici se gaseste usor :) arata foarte fresh, abia astept sa il incerc! Weekend placut Carmen!
imi place compotul de rubarba la nebunie! la noi piata e plina! o seara placuta!
Update, exista rubarba in Bucuresti, la Kaufland :)
Se poate tine peste iarna?
Reteta aceasta nu este pentru iarna, se consuma in cateva zile si se tine la frigider. Compotul care se tine peste iarna trebuie pus in borcane si fiert in ele :)
Trimiteți un comentariu