joi, 26 mai 2011

Soufflé de Lamaie


Revenim pe blog, dupa o scurta pauza nedorita, dar inevitabila. Si ca sa ne indulcim putin, va propunem un soufflé foarte simplu de facut, cu o aroma minunata de lamaie. Din pacate pozele nu mi-au prea reusit, seara nu e un moment prea bun de pozat mancarea, dar nu prea aveam de ales. Dar sa stiti ca a fost incredibil de bun si abia astept sa-l incercam din nou :)

Pentru 5 cani (cam de 150ml) avem nevoie de:
  • 200 g branza dulce degresata
  • zeama de la 1 lamaie
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 3 oua
  • 50 g zahar fin (2 linguri)
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura amidon
Separam ouale, iar galbenusurile le amestecam bine-bine cu zaharul. Adaugam branza, zeama de lamaie, coaja de lamaie si amestecam. Incorporam si faina impreuna cu amidonul. Albusurile le batem spuma si le adaugam peste branza, amestecand cu grija ca sa ramana compozitia pufoasa.
Ungem formele in care vom pregati soufflé-ul cu putin ulei sau unt, le tapetam cu putin zahar si le umplem cam trei sferturi cu amestecul de branza. Trebuie lasat ceva spatiu pentru ca soufflé-ul va creste si ar fi pacat sa dea pe afara din cana.
Asezam formele astfel umplute intr-o tava, in care turnam apa fierbinte, care trebuie fie cam pana la jumatatea canilor. Dam la cuptorul incins la 180 de grade timp de 20 de minute, pana cand soufflé-ul este putin rumenit la suprafata.
Soufflé-ul este bine sa-l servim imediat, altfel se va lasa putin, dar daca, prin absurd nu se mananca tot si va ramane vreo portie sa stiti ca e foarte buna si a doua zi :) La capitolul calorii avem aproximativ 100 la 100 de grame.



Niciun comentariu: