joi, 5 mai 2011

Frigarui Aperitiv


Aceste aperitive sunt foarte simplu de preparat, si in acelasi timp sunt foarte frumusele, numai bune pentru o petrecere, sau, cum a fost cazul nostru, un meci. Cred ca se observa si din decoratiunea betigaselor :)) Variante de ingrediente sunt foarte multe, puteti folosi telemea, mozzarella, cascaval, sunca sau salam, carnaciori, masline, castraveti murati, ardei, rosii, busioc, patrunjel si lista mai poate continua :) Puteti folosi frigarui mai lungi sau mai scurte, chiar si scobitori.

Pentru 20 de frigarui lunguiete (12 - 14 cm), am folosit, cu aproximatie:
  • 150 g carnati uscati
  • 50 g salam picant
  • 150 g masline fara samburi
  • 200 g cascaval
  • 200 g telemea
  • 200 g rosii cherry mici
  • cateva frunze patrunjel
Pregatirea frigaruilor e mai mult o joaca: taiem cubulete cascavalul, branza telemea si carnatii uscati. Fiindca am avut frigaruile destul de lungi, am pus din toate ingredientele pe fiecare betisor, dar puteti sa le separati dupa cum va place.
Dupa cum vedeti, dureaza vreo 15 minute sa pregatiti aceste aperitive, tocmai bine cand musafirii bat la usa, si n-aveti nimic pregatit. Caloriile sunt cam multe, din cauza ingredientelor, dar nu le-am mai calculat exact :)



3 comentarii:

Adela Zilahi spunea...

arata foarte bine!

Alina---Explora Cuisine spunea...

Merg perfect la o gustare intre prieteni :)

In bucatarie la Sidy spunea...

Cat de fain pot sa arate !!!
De multe ori m-au salvat aceste...frigarui...
Bravo !