Iata o reteta foarte aromata si usor de facut. A inceput sezonul dovleceilor si, desi cei prajiti sunt buni, au cam mult ulei, asa ca am incercat o varianta noua, de dovecei umpluti. Recunosc ca am pus si foarte putin kaiser, ca sa aiba aroma, dar se poate omite, pentru varianta light.
Pentru 2 - 3 portii avem nevoie de:
- 3 dovlecei micuti
- 200 g branza dulce (preferabil degresata, daca gasiti)
- 50 g kaiser (daca nu-l puneti, adaugati inca 50 g branza)
- 1 rosie
- 1 ceapa mica
- 1 - 2 linguri lapte
- 1 ou
- marar, patrunjel
- cimbru, tarhon (proaspete sau uscate, cum aveti)
- sare, piper
Spalam dovleceii si le taiem capetele. Ii taiem apoi pe jumatate si folosind o lingurita, le scoatem miezul. Lasam o margine de aproximativ jumatate de centimetru si avem grija sa nu gaurim barca, adica sa nu perforam peretii dovlecelului. Ii presaram cu putina sare si ii lasam sa se scurga de apa cat timp pregatim umplutura.
Curatam rosia de coaja si o tocam marunt. Pentru ca sa fie usor de decojit, am oparit-o 1 minut si apoi pielita s-a curatat imediat. Amestecam branza dulce, rosia si ceapa tocate, kaiserul tocat marunt, laptele, verdeata tocata marunt si condimentele. Batem oul ca pentru omleta si il adaugam peste, omogenizam si mai adaugam o lingura de lapte daca este prea uscata compozitia.
Umplem barcutele cu amestecul de mai sus si le asezam intr-o tava unsa cu ulei. Adaugam si cateva linguri de apa in tava si dam la cuptorul incins la 200 de grade pentru 30 - 35 minute, pana se rumenesc.
Dovleceii pregatiti in acest fel sunt un pranz racoritor si usor, tinand cont ca au doar 105 calorii / 100 grame.
5 comentarii:
ce reteta ingenioasa! si imi place si denumirea :D
Multumesc, Ama, si te mai asteptam pe la noi :)
Arata foarte apetisant... imi place.
mmm, chiar arata bine..
cand ziceai ca esti pe acasa? sa fac o vizita asa, fara motiv....... :D
FANTASTICI,COMPLIMENTE,SUNT FT. BUNI PT. A TINE O CURA DA SLABIRE!!
Trimiteți un comentariu