Imi plac mult vinetele pregatite in acest fel pentru ca sunt foarte usor de facut si foarte aromate. De obicei vinetele absorb ingrozitor de mult ulei :D asa ca e de preferat alt mod pentru a le pregati, nu salata de vinete. De cateva veri, am inceput sa preparam vinete cu rosii sau sos de rosii. Plus ca scapam si de problema coptului, care e destul de migaloas si ia mult timp.
Vinetele cu rosii pot fi servite cu paste, dar si simple, doar cu o felie de paine. Sunt o idee foarte buna pentru o cina usoara, mai ales ca au usturoi si nu sunt tocmai indicate la birou :)
- 1 vanata mare (aprox 400g)
- 500 ml bulion
- 3 - 4 catei de usturoi
- 2 linguri de ulei
- sare, piper, cimbru
Spalam vanata si taiem rondele cam de 0.5cm grosime. Am folosit wokul pentru a praji pentru ca este mult mai incapator decat o tigaie de teflon si aveam nevoie de capac. Incingem uleiul si punem rondelele de vinete. Uleiul va fi absorbit in primele cateva secunde, asa ca vom turna imediat bulionul ca sa fiarba in voie.
Fierbem cu capac pentru 10 minute, timp in care amestecam de cateva ori, pentru ca vinetele sa se patrunda in mod egal.
Adaugam usturoiul pisat, sare, piper si cimbru si mai lasam la foc inca 5 minute, pana incep vinetele sa se desfaca. Acum puteti fierbe fara capac, ca sa se evapore din apa si sa se ingroase putin sosul.
Adaugam usturoiul pisat, sare, piper si cimbru si mai lasam la foc inca 5 minute, pana incep vinetele sa se desfaca. Acum puteti fierbe fara capac, ca sa se evapore din apa si sa se ingroase putin sosul.
Si am terminat mancarea, servim vinetele calde si retinem ca au aproximativ 105 calorii / 100 grame.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu