Aveam chef de paste in weekend asa ca ne-am tot gandit si am cautat o reteta care sa ne placa. Am ales o salata cu aroma chinezeasca, datorita sosului de soia si ghimbirului, dar si foarte sanatoasa, datorita legumelor proaspete. Este o salata consistenta, potrivita pentru un pranz usor si plin de energie. Mi se pare o varianta mult mai buna decat pastele cu branza, iar daca vreti sa faceti salata de post, puteti folosi paste fara ou.
- 200 g taitei lati
- 300 g broccoli
- 100 g mazare (am folosit congelata)
- 3 fire ceapa verde
- 3 fire usturoi verde
- 1 ardei iute
- 2 rosii potrivite
- 3 linguri sos soia
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingurita ghimbir (ras sau praf)
- 2 linguri seminte de dovleac
Ca orice salata care se respecta, si aceasta este foarte simplu de facut si e gata in cateva minute, asa ca sa incepem. Punem la foc 2 oale cu apa si sare, in una vom fierbe pastele, conform cu instructiunile de pe ambalaj, iar in cealalta vom opari broccoli si mazarea. Stim ca broccoli nu trebuie fiert mult, iar mazarea congelata este gata repede, asa ca lasam sa fiarba pentru 2 - 3 minute maxim.
Intre timp, pregatim dressingul, amestecand sosul de soia, sucul de lamaie, uleiul, ghimbirul si usturoiul tocat marunt. Salata va fi destul de picanta cu un ardei iute, asa ca puneti doar cateva rondele daca nu va place prea condimentat. Nu este nevoie sa punem sare, deoarece sosul de soia este suficient de sarat, iar amestecul de condimente inlocuieste cu succes nevoia de sare.
Dupa ce au fiert pastele, le trecem printr-un jet de apa rece si le lasam putin sa se scurga. Punem legumele fierte, ardeiul iute tocat marunt, rosiile si ceapa verde intr-un bol incapator. Adaugam pastele si amestecam. Deasupra punem dressingul, omogenizam si putem servi salata atat calda, cat si rece.
Ornam cu seminte de dovleac cand punem in farfurie si socotim ca 100 grame au in jur de 110 calorii.
Un comentariu:
Sotului meu ii place aceasta salata.
Trimiteți un comentariu