duminică, 30 mai 2010

Salata de Cartofi Noi si Spanac


O salata tocmai buna de pregatit in aceasta perioada, cand gasim cartofi noi si spanac crud. Reteta este in mare parte preluata de pe siteul goodfood, pe care eu il vizitez des, fiindca este plin de lucruri interesante. Aceasta salata este bine sa fie servita imediat ce este gata, pentru ca este mult mai buna calda, asa ca iata o idee pentru un pranz usor de weekend.

Pentru 2 portii avem nevoie de:
  • 5 - 6 cartofi noi (300 g)
  • 2 maini de spanac cat mai crud (baby spinach)
  • 30 g cascaval (cam 2 linguri)
  • 50 g bacon (3 - 4 feliute)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet
  • 1 lingurita mustar
  • sare, piper
Nu dureaza mai mult de 30 minute sa facem aceasta salata, asa ca incepem prin a fierbe cartofii noi intregi sau taiati pe jumatate daca sunt mari. Pregatim sosul pentru salata din ulei, otet, mustar, sare si piper. Razuim cascavalul si il lasam deoparte.
Separat, intr-o tigaie de teflon prajim kaiserul taiat felii. Scoatem kaiserul si aruncam frunzele de spanac in uleiul ramas. Le lasam 2 minute, amestecand mereu, pentru ca vor scadea imediat si nu vrem sa le prajim, doar sa le sotam putin. 
Cand sunt fierti cartofii putem aranja salata pe farfurie: asezam cartofii in mijloc, peste si pe langa ei punem frunze de spanac. Stropim cu o lingura de sos, apoi adaugam kaiserul, inca putin sos, iar deasupra presaram cascavalul razuit.
O bunatate de salata, care are in jur de 170 calorii / 100 grame.




Un comentariu:

yafa spunea...

imi place reteta, trebuie sa fie tare buna. Pupicei